Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan: Sağlık sistemi çökmüş!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sağlık Bakanlığı’nın 15 yıllık Kocaeli yatırım planını istedi.  Tahsin Tarhan, yapımı bitmeyen hastaneler yüzünden sürekli aksayan Kocaeli’deki sağlık sorununu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündemine taşıdı.

Tarhan: Sağlık sistemi çökmüş!
31 Temmuz 2017 - 11:21
Tarhan, “Kocaeli’de hastaneler ve sağlık sistemi çökmüş durumda, vatandaş en temel hizmeti alamıyor. 15 senedir Kocaeli için sağlık alanında hayata geçirilmiş, işe yarar bir tane yatırım yok. Vatandaş artık aspirin alırken bile fiyat farkı ödemek zorunda kalıyor.” 
 
HER ŞEYE PARA VAR, SAĞLIĞA YOK
Tarhan, “İktidar tüm projeler için yatırım kaynakları buluyor fakat insanların hayatlarının söz konusu olduğu sağlık yatırımları için ödenek bulamıyor ya da bulduğu ödeneği harcamak istemiyor. Her şeyin başı sağlık diyorlardı, yatırımlardan anladığımız kadarıyla her şeyin başı para olmuş.” dedi.
 
YETERLİ SAĞLIK HİZMETİ SAĞLANAMIYOR
Tarhan, “Gebze Fatih Devlet hastanesinde günlük 4000 kişinin muayene olduğunu, sadece 20 yoğun bakım ünitesi bulunan hastanede geceleri acil serviste büyük yoğunluk yaşandığını” dile getirdi. Tarhan, “2017 yatırım planı kapsamında olan Çayırova Devlet Hastanesine temel dahi atılmamıştır. Darıca Farabi Devlet Hastanesi yeterli değildir. Özellikle seçim zamanları vatandaşa söz veriliyor sonra yerine getirilmiyor. Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve Çayırova Devlet Hastanesi ne zaman bitirilecek bilen yok. Kartepe’ye söz verilen 200 yataklı hastane ne zaman yapılacak bilen yok. Verilen sözlerin takipçisi olacağız” dedi.
 
PARAN VARSA ÖZEL HASTANE PARAN YOKSA ACİL KUYRUĞU
Tahsin Tarhan, Türkiye’deki hastane sisteminin tamamen kapitalist düzene göre kurulduğunu, parası olan ile olmayan arasında sağlık hizmetleri açısından uçurum olduğunu söyledi. 
Ayrıca Tarhan “Hastanelerin Acil kapıları metrelerce kuyruk oluyor, vatandaş sağlıklı bir hizmet alamadığı gibi saatlerce kuyruk çilesi çekiyor” dedi.