Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tarhan: CHP'nin iktidarı için adayım

30 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, Tahsin Tarhan düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Tarhan, açıklamasının ardından başvuru için Ankara’ya yola çıktı.

Tarhan: CHP'nin iktidarı için adayım
26 Şubat 2015 - 09:30
 CHP’den 30 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan, Darıca'da oturan başarılı iş adamı Tahsin Tarhan, il binasında basın mensupları ile bir araya geldi. Genel seçim gündemini değerlendiren Tarhan, ardından 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı. Basın açıklamasına İl Başkanı Cihat Altunyuva, İl Kadın Kolları Başkanı Hülya Yolcubal, CHP Kocaeli Milletvekili aday adayı Dr. Ayhan Mutlu, İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Gençlik Kolları Başkanı Gökhan Orhan, CHP Kartepe İlçe Başkanı Cumhur Karakadılar ve çok sayıda partili katıldı.  
 
HAYIRLI OLSUN DEDİ  
Basın açıklamasında kısa bir açılış konuşması yapan İl Başkanı Cihat Altunyuva, “7 Haziran 2015 genel seçimleri nedeniyle partimizde aday adaylığı süreci devam ediyor. 1 Mart Pazar gününe kadar partili aday adaylarımız başvurularını genel merkeze yapacaklar. Bütün gücümüzle AKP iktidarına son vermek işçin tüm örgütlerimizle alanlarda olup var gücümüzle çalışacağız. Tahsin Tarhan’a bu hayırlı yolculuğunda başarılar diliyoruz” dedi.  
 
BU KENTİ BİRLİKTE AYAĞA KALDIRACAĞIZ  
CHP çatısı altında il binasında açıklama gereği duyduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Tahsin Tarhan, “Ülkemiz oldukça sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Mutsuz, umutsuz bir halk var karşımızda. İktidar ortadoğuda ben başkan olacağım diye yola çıkmıştır. Geldiğimiz noktayı görüyorsunuz. Yargı, yürütme, yasama kurumları tamamen bir aileyi koruma üzerine planlanmaktadır. Ben artık bu sürece dur demenin zamanı geldiğini düşünüyorum. Kocaeli’nin sorunlarını çok iyi bilen biriyim. İstanbul’un arka çöplüğü olarak görülen bu kenti hep birlikte ayağa kaldıracağız. Kocaelimizin geleceği için, cumhuriyeti seven, ülkesini seven, Atatürk ilke ve inkılaplarını sadık kalan genciyle, kadınıyla ve Kocaeli sevdalıları ile birlikte sokağa çıkarak bu seçimde başkanlık sistemini parti programına koyan AKP’ye hep birlikte mücadelenin içerisinde olacağız “ diye konuştu. 
 
MECLİSTE KOCAELİ’NİN 
ÇALIŞAN VEKİLİ OLACAĞIM  
Yerel seçimlerden sonra çalışmalarını hiç bırakmadığını, mahalle mahalle köy köy gezdiğini halkla birlikte olup, sorunlarını dinlediğini söyleyen Tarhan, “Son aylarda ilçelerde gençlerle, kadınlarla sivil toplum örgütleri ile, partinin tüm ana kademeleri ile toplantılar yaparak aynı zamanda telefon anketleri ile 2000’e yakın parti üyesinin görüşlerini alarak kararımı verdim. Çok sevdiğim CHP iktidarı için, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Başbakanlığı için, Kocaeli’de CHP’yi birinci parti yapmak için milletvekilliği aday adaylığımı açıklıyorum. Bu kararımın asıl amacı milletvekilliğinin tadını çıkaran milletvekili olmak değil, Kocaeli’nin öğrencisini, emekçisini, gençlerini, kadınlarını, emeklilerini, sanayicisini, ve tüm halkını doğru şekilde temsil etmek için mecliste Kocaeli’nin çalışan milletvekili olmaktır” ifadelerini kullandı. 
Bu seçimi CHP’nin iktidar olma seçimi olduğunu düşünüyorum diyen Tarhan, “ Önce iktidar sonra başbakanlık düşünülmeli. Sıralamanın hiç önemi yok. Partim hangi sırayı bana layık görürse aynı şekilde çalışacağım. Benim için sıralamanın değil, partimin iktidar olmasıdır” dedi. Konuşmasında ülkenin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini sık sık tekrarlayan Tarhan, “Başkanlık sistemine direneceğiz. Topraklarımız, ülkemizi böldürmeyeceğiz” diye konuştu. Tarhan, “Sizinle birlikte partim görev verirse gece gündüz çalışmak istiyorum diyerek katılımcılara ve basın mensuplarına teşekkür etti.  
 
TAHSİN TARHAN KİMDİR 
1964 yılında Gümüşhane’nin Şiran ilçesinde doğdu. Evli ve üç çocuk babası olan Tarhan, yüksek okul mezunu olup, İngilizce bilmektedir. 2000 yılında sanayiciliğe adım atan Tarhan, halen otomotiv yan sanayi ve turizm alanında faaliyet gösteren şirketlerin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyor. Siyasi hayatına SHP’de başlayan Tarhan, SHP Gebze ilçe başkanlığı ve PM üyeliği yaptı. 2011 yılı genel seçimlerinde CHP Kocaeli milletvekili adayı oldu. 2011-2012 yılları arasında CHP Genel Merkez Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Danışmanlığını üstlendi. 2014 yerel seçimlerinde CHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 2008 ve 2009 yıllarında 2 dönem Çayırova bölgesinden TBMM’de yüksek vatandaşlık onur ödülüne aday gösterildi. Tarhan’ın gerek eğitim gönüllüsü gerekse sanayici olarak çeşitli kurumlardan sayısız ödülü bulunuyor.