Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk: Hedefimiz CHP'yi Darıca'da iktidar yapmak!

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk haftalık yönetim kurulu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Törk: Hedefimiz CHP'yi Darıca'da iktidar yapmak!
12 Temmuz 2016 - 20:07

Ramazan ayında CHP olarak gerçekleştirilen programlardan söz eden Törk, "Ramazan ayında aslına bakarsanız çok özel birşey yapmadık. Büyüdüğümüz gelenek ve dinimizin gereği olarak Ramazan ayında daha çok ibadetle, namazla, oruçla geçen bir ay. Bu vesileyle bizler her ne kadar siyasetçide olsak, bir aile ferdi, bir baba olarak ibadetlerimizi yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi olarak da daha önce yapılan ama yoğunlukla yapılamayan, bu konuda çaba gösterilmeyen işler yaptık. Partimizin önünde ilk defa açık havada bir iftar verdik. Bizim düşüncemiz partimizin önünde bin kişi ağırlamaktı. Bir baktık ki bu bin kişilik masa, sandalye yetmiyor. Parti binamızı da açtık ve hep birlikte iftarımızı yaptık. Gördük ki vatandaşımızın ilgisi alakası oldu. Bunun haricinde yine aile sofralarına misafir olduk. Fakat bunu çok fazla basın önünde dile getirmedik. Elbette bizi eleştirenler oldu. Bence yaz günü sıcakta açık hava iftarı bence olması gereken bir durum. Herkes aynı sofrada. Ramazan'ın özüne hitap eden organizasyonlar yaptık. Bunu önümüzdeki yıl daha geniş bir kapsamda gerçekleşeceğiz" dedi. Hedefinin Darıca'da CHP'yi iktidar yapmak olduğunu söyleyen Törk, "Siyaseti yaparken gerçekçi olmak lazım. Ben doğma büyüme Darıcalıyım. CHP İlçe Başkanı olarak elbette ki benim hedefim partimizi yerelde iktidar yapmak. Buna gücümüz yetebilir. Burada CHP'nin örgütsel yapısıyla, parti içi çekişmeleriyle yaşanan belli süreçler oldu. Biz öncelikle bunu bitirdik. Artık CHP'de çekişme gibi birşey yok. Ben o güveni örgütüme verdiğime inanıyorum. Buraya gelenler, programlara katılanlar her gün not edilir. Bu aslında olması gereken. Biz halkın içindeyiz. Keskin olmayan, ayrım yapmadan halkımız ile birlikteyiz. Bunu yaptıkça ve samimi yaptıkça insanların bakış açısı değişiyor. Ben her gittiğim yerde CHP'nin bir alternatif olduğunu söylüyorum. Meclis toplantılarında sorunlar için soru önergesi verdiğimizi vatandaş biliyor. Göreve geleli 7-8 aylık bir süreç geçti. Bu süreci böyle hızlı götürebilirsek, 2019'da CHP'nin Darıca'da belediyeyi kazanması kesindir. Biz laik, sosyal ve hukuk devleti ilkesinden ödün vermeyiz. Bunun dışında her şeyi konuşuruz. Bu temelle bu ülkenin birliğini, dirliğini savunduğu sürece bizim hiç bir vatandaşımızı dışlamak gibi bir durumumuz yok. Vatandaşımız bunu gördükçe bize güveniyor" ifadelerini kullandı.

 

DARICA'NIN MEZARLIK PROBLEMİ VAR!

Darıca'nın sorunlardan bahseden ilçe başkanı Törk, "Hem bizim gördüğümüz sorunlar var. Hemde vatandaşın getirdiği sorunlar var. Vatandaşın getirdiği en önemli sorunlardan biri mezarlık problemi. Özellikle Darıcalının Darıca'da defnedilmesi lazım. Bunun haricinde Darıca'nın ciddi bir altyapı sorunu var. 89 yılında Zihni Bey'in döneminde yapılan alt yapı ile devam eden cadde ve sokaklar var. Vatandaş bundan şikayetçi. Belli bölgelerde halen yolların yapılamamasından şikayetçi. Vatandaş Darıca'da neden üniversite yok diye sorguluyor. Bunlar bazen belediyeyi de aşan şeyler ama olması gerekiyor. Biz geldiğimizde inşallah bundan ödün vermeyeceğiz. Darıca'nın imar sorunu zaten var. Bu 30 senedir konuşuluyor. Gelen önerilerin yarısından fazlası da imar planı. Bununla ilgili belediye zaten treni kaçırdı. Biz zaten önerilerimizi yaptık. Fakat yapılamayacağını gördük. Biz vatandaşa diyoruz ki, biz bu sorunu biliyoruz ve hepsine de hazırlıklıyız" şeklinde konuştu.

 

DARICA'DA ÜNİVERSİTE OLMASI GEREKİYOR

Darıca'da üniversite olması gerektiğini ifade eden Törk, "Darıca 185 bin nüfusa yaklaşan bir ilçe. Dolayısıyla bir Darıcalılık bilinci oluşmalı. Yöreciliği bırakıp Darıca'ya sahip çıktığımız anda çoğu sorunu aşabileceğimizi göreceğiz. Ben Darıca'ya bir üniversite gelmesi, trafik sorununun çözülmesi, gençlere ve kadınlara yeterli ölçüde önem verilmesi gerektiğini düşünüyorum. CHP bunun için ciddi bir alternatiftir. Bize güvenirlerde biz bu güveni boşa çıkartmayacağız. Muhalefet Darıca'da emin ellerdedir. Bizim Tuzla ile yarışmamız gerekiyor. Tuzla bize çok ciddi bir fark attı. Çok kısa zamanda Darıca'yı Tuzla ile yarışır duruma getirmemiz gerekiyor. Bunu da yaparsa CHP yapar." diyerek sözlerini tamamladı.