Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

YAKUP TÖRK'TEN 29 EKİM DAVETİ

Cumhuriyet Halk Partisi Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Törk mesajında şu ifadelere yer verdi:

YAKUP TÖRK'TEN 29 EKİM DAVETİ
28 Ekim 2016 - 12:47

"Büyük Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürüttüğü bağımsızlık mücadelesinin en büyük zaferi olan Cumhuriyetimizin 93. Kuruluş Yıl Dönümü kutlu olsun. 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir." diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, ulusumuza bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir." 

İÇİMİZDEKİ CUMHURİYET AŞKI
Cumhuriyetin ümmet yerine ulusu, kul yerine yurttaşı, babadan oğula geçen yönetim anlayışı yerine millet iradesini, bağnazlık yerine çağdaşlığı koyan en insancıl rejim olduğunu ifade eden Törk, "Cumhuriyet, bilgisizliğe, bağnazlığa, yobazlığa, yoksulluğa, çaresizliğe karşı verilen en onurlu savaşın adıdır. Cumhuriyet, vatanımız olan bu topraklarda bağımsız ve insan onuruna yakışır bir hayat sürmemiz için, dinimizi, inançlarımızı, geleneklerimizi özgür biçimde yaşamak ve yaşatmak için, bu vatanda tek söz sahibinin Türk Milleti olduğu gerçeğidir. Cumhuriyet, sonu olmayan bir başlangıç, karanlığa bir başkaldırı ve ulusal onurdur" ifadelerini kullandı.

 

İlçe Başkanı Törk şöyle devam etti:"Demokrasinin, cumhuriyetin, özgürlüğün hüküm sürdüğü bu ülkenin bir evladı olmaktan onur duyduğumuz bugün de ne yazık ki; Cumhuriyet, Atatürk devrimleri, laiklik ilkesi, çağdaş eğitim hedef haline getirilmeye, Misak'ı Milli sınırları ise tartışma konusu yapılmaya başlanmıştır. Cumhuriyet devrimleri sınıfsal bir hareketten çok bir halk hareketidir ve gücünü halktan almaktadır. O yüzden de hiçbir güç ne Atatürk ilkelerini ne de Cumhuriyet devrimlerini yıkamayacaktır. Özgürlüğün rejimi olan Cumhuriyeti ve milli bayramlarımızın kutlanmasını halkımızın elinden almaya çalışanlara en büyük cevabımız Atatürk'ün aydınlık yolundan ayrılmaksızın içimizde taşıdığımız Cumhuriyet aşkı olacaktır. 

 

Cumhuriyetimizin gelecekte gerçekleri söylemekten ve savunmaktan korkmayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerle, dün olduğu gibi bugün de Cumhuriyet savunucularının ellerinde, omuzlarında yücelmeye devam edeceğine inanıyor, başta vatanımızın kurtarıcısı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı, şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

 

SESİMİZİN ULAŞTIĞI HERKES DAVETLİDİR.

29 Ekim sadece bir bayram kutlaması değildir, bizler Cumhuriyetin geleceğimiz ile buluşturulması sorumluluğunu taşımaktayız. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkla birlikte Cumhuriyeti, bütün kazanımları ve değerleriyle koruyacağız, savunacağız ve yaşatacağız. Cumhuriyetimizi yaşatmak; Cumhuriyet’in devrimci ve aydınlık ruhunu ilk günkü coşkuyla sürdürmek için çalışmak, gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz ve milletimize karşı borcumuzdur. Bedeli şehit ve gazilerimiz tarafından ödenmiş bağımsızlığımıza, çağdaş yaşam biçimimize, Laik ve Demokratik Türkiye Cumhuriyetimize sahip çıkmak için, aydınlık yarınlar için, bağnazlığa “DUR” demek için, karanlık zihniyete geçit vermemek için Cumhuriyetin ruhunu içinde taşıyan tüm yurttaşlarımızı bayraklarıyla birlikte, 29 Ekim Cumartesi günü büyük bir gururla, mutlulukla ve coşkuyla "YAŞASIN CUMHURİYET" diye haykırarak Cumhuriyet Bayramını kutlamaya davet ediyorum.

 

Saat:17.00'de Darıca Sahilden başlayıp araçlar ile Darıca'yı baştan başa gezeceğimiz "Cumhuriyet Konvoyu" meydanda son bulacak. Ardından saat:18.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda Ersin Yılmaz halk konseri ile Cumhuriyet Bayramımızı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Sesimizin ulaştığı herkes davetlidir. Sen de bayrağını al gel!