Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tatilciler Kocaeli'ye akın etti

İki günlük yılbaşı tatili hafta sonu tatiliyle birleştiren tatilciler, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde bulunan kayak merkezini tıka basa doldurdu.

 Tatilciler Kocaeli'ye akın etti
05 Ocak 2015 - 08:20
Kayak merkezinde işletmeler tam kapasiteyle çalışırken, kayak yapmaya gelen günübirlik tatilcilerin sayısı 6 bine ulaştı.Hafta sonu tatili ve yılbaşı tatilini birleştirerek 4 günlük tatil yapma şansı yakalayan vatandaşlar kayak merkezlerini doldurdu. Soğuk havaların da etkisiyle yoğun kar yağışı alan ve kar kalınlığı 2 ile 3 metreyi bulan Kartepe kayak merkezinde bulunan otelde, tatilcilerin yoğun ilgisi nedeniyle boş oda kalmadı. Kayak merkezine gelen günübirlik tatilcilerin sayısı ise 6 binlere ulaştı. Kayak merkezindeki otoparkta boş yer kalmazken, kayak yapmaya gelen tatilcilerin birçoğu araçlarını, otel yolu üzerinde bırakarak kayak merkezine yürüme gitmek zorunda kaldılar. 
Kayak merkezinde konaklayan tatilcilerin otoparkta bulunan araçları ise yoğun kar yağısı sonrası kar altında kaldı. Bir çok tatilci araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalışırken, bazı sürücüler ise yakıt deposu donan araçlarını ateş yakarak kurtarmaya çalıştı. 
Kar kalınlığının 2 ile 3 metreyi bulduğu Kartepe kayak merkezi yolunda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Karayolları ve otel işletmesinin temizleme ekipleri yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Kayak merkezi yolunda Jandarma ekipleri zincir takmayan araçların geçişine izin vermezken, zaman zaman ilerlemekte zorluk çeken araçların birçoğu ise kayak merkezine ulaşamadı. 
Kayak merkezine gelen tatilciler ise tatilin keyfini kayak yaparak çıkardılar. Tatilciler arasında ilk kez kayak yapan ve kayak yapmakta zorluk çeken vatandaşların yardımına ise kayak öğreticileri yetişti. Yaşlısıyla genciyle karda kaymanın tadını çıkaran kayakseverlerin yoğun ilgisi, kış turizminin önemli mekanlarından olan Kartepe esnafının da yüzünü güldürdü. 
Kayak merkezini sorumlusu Nurettin Mutlugün vatandaşların ilgisinden memnun olduklarını dile getirerek, “Cuma’nın da tatile eklenmesi bizi mutlu etti. Tabi kar yağışı da önemliydi. Şu anda bulunduğumuz noktada 2 metre kar var. Üst bölgelerde ise 3 metre kar var. Kayak yapmak için gayet yeterli bir seviye. Şu an kar yağışı da devam ediyor, daha da yükselecek kar seviyesi. Tabi misafirlerimiz de bunu duydular akın ediyorlar. Şu anda 1000 kişi otelde konaklayan, 6 bin kişi de günübirlik misafirlerimiz olmak üzere 7 bin kişi bu tesiste hizmet almaktadır” dedi.