Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler; ,Ekonomik düzenlemeler devam edecek

Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı NAİL Çiler, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan mayıs ayı ihracat rakamlarını yazılı bir açıklama yaparak değerlendirdi.

Çiler; ,Ekonomik düzenlemeler devam edecek
04 Haziran 2018 - 20:28

Türkiye İhracatçılar Meclisi verilerine göre, ihracatın 2018 yılı Mayıs ayında geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 12,2 artıtarak 13,96 milyar dolara yükseldiğini belirten Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, son 12 aylık dönemde  de ihracatın yüzde 10,1 artışla 161,7 milyar dolar olduğuna ve 1.5 yıldır kesintisiz arttığına dikkat çekti. Çİiler, mayıs ayları dikkate alındığında aylık bazda tarihin en yüksek ihracat rakamına ulaşılmasının da iş dünyamız açısından gurur verici olduğunu dile getirdi.

Türkiye’nin ihracatta rekorlar kırdığını, büyümede birçok ülkeyi geride bıraktığını ifade eden Başkan, ekonomik kalkınmanın temel unsurlarından olan ihracatta yaşanan bu istikrarlı artış grafiğinin, ekonomik hayatımızda yapılan düzenlemeler, reformlar ile birlikte iş dünyamızın gayretli çalışmaları sonucunda önümüzdeki dönemlerde de devam edeceğine inandığını sözlerine ekledi.