Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

  Farabi'de Sülük Tedavisi başlıyor

  Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimin ardından ‘’Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Merkezi’’ olmaya hak kazandı. Hekimlerin bu alanda eğitim verilmesi planlanıyor.

  Farabi'de Sülük Tedavisi başlıyor
02 Haziran 2018 - 14:04

Hipnoz, akupunktur, kupa ve fitoterapi gibi Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Ünitesin’in uygulandığı Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ayrıca sülük uygulaması ve proloterapi tedavilerinin de başlayacağı bildirildi. Tedaviler, sağlık bakanlığının belirlemiş olduğu mevzuatlar çerçevesinde uygulanıyor. Hastane Yönetimi tarafından yapılan açıklamada ‘’ Geleneksel ve tamamlayıcı tıp fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, bunlara tanı koyma, iyileştirme veya tedavi etmenin yanında sağlığın iyi sürdürülmesinde de kullanılan, farklı kültürlere özgü teori, inanç ve tecrübelere dayalı, izahı yapılabilen veya yapılamayan bilgi, beceri ve uygulamaların bütünüdür. Batı tıbbını destekleyici ve tamamlayıcı yöntemlerdir. Usulsüz ve bilgisizce yapılan uygulamaların önüne geçmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 27 Ekim 2014 tarihinde bu yöntemlerle ilgili yönetmelik resmi gazetede yayınlanmıştır. Bu yönetmeliğe göre bakanlık tarafından yalnızca hekimlere ve sadece kendi alanında uygulama yapmak üzere diş hekimlerine yetki verilmiştir.’’ denidi

  Başhekim Güneş; Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz

Hastane Başhekimi Doç.Dr.Mustafa Güneş, konuyla i,lgili olarak yaptığı konuşmasında“ Akupunktur tedavisini genellikle ağrılı hastalığı olanlar, bel ve boyun fıtığı bulunanlar, migren hastalığı ile kilo vermek isteyenlerin tercih ettiğini belirterek, "Akupunkturu her gün yapıyoruz. Hacamatın ise belirli günleri var. Bu uygulamaların steril ortamlarda yapılması gerekiyor. Hastanemiz belirlenmiş olan şartlara uyuyor. Hastalarımızı merdiven altında hizmet veren kişilere değil hastanemize bekliyoruz." dedi.