Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SEÇİM SANSÜRÜNE KINAMA

Kocaeli gazete Sahipleri Birliği(KOGSAB) Başkanı Kenan Höbek, önceki gün Gebze Ticaret Odası seçimlerini izleyen Gebzeli gazetecilerin görevi engellendiğini, muhabirlerin görüntü ve bilgi alması engellenirken dışarı çıkartıldığını ifade ederek, yetkililerin tutumunu kınadı.

SEÇİM SANSÜRÜNE KINAMA
17 Mayıs 2013 - 08:37
KOGSAB  adına açıklamalarda bulunan Başkan Höbek, “İki listenin  yarıştığı  Gebze Ticaret Odası (GTO) Oda yönetim seçimleri çok gergin ortama sahne olurken, sandık kurulu başkanı tarafından oy kullanılan üyelerin resimleri çekildiği gerekçesiyle  çekim yasağı ve sansür getirildi. Bununla sakin ortamı bir anda geren Seçim Kurulu Başkanı, bununla da kalmayarak gazetecileri sandıkların bulunduğu bölümden dışarı çıkarttı içeri girme yasağı getirdi. Sandıkların bulunduğu odanın kapısına konulan 2 polis memuru basın mensuplarının içeriye girmesine izin vermedi.”dedi.
Bu yakışıksız tutuma orada görev yapan gazetecilerin tepki gösterdiğine de dikkat çeken Höbek, “ Sandık Kurulu başkanı gazeteci arkadaşlarımızın görev yapmamızı engelledi, bununla da yanlış yaptı. Kamu görevi yapan gazeteciler ne gerginliğin nedenidir ne de Sandık kurulu başkanın emir eri. Yetkilerin doğru kullanılması gerekir. Olayı kınarken, tekrar edilmemesi dileğimizi dile getirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.