Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kaplan; "Gebze il olmayı hak ediyor"

Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Aldığınız oylarla şımarık çocuk rolüne girmeyin. Gebze il olmayı hak ediyor.” dedi.

Kaplan; "Gebze il olmayı hak ediyor"
23 Ekim 2012 - 09:54
 Gebze’nin il olması konusundaki eleştirilerde AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’in, “CHP ligimizde bile değil.” sözüne sert bir dille cevap veren CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, “Aldığınız oylarla şımarık çocuk rolüne girmeyin. Gebze il olmayı hak ediyor.” dedi.
 
CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan ve CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar ile birlikte Gebze ilçe örgütündeki basın toplantısında AK Parti il başkanını ve belediye başkanını sert ifadelerle eleştiren CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan, Gebze’nin il olmayı hak ettiğini söyledi. Kaplan, Gebze’nin il olması için verdikleri kanun teklifini eleştiren ve kendilerini ayrıştırıcı olmakla suçlayan AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’e, “2008’de Gebze’yi 4 ilçeye bölen siz misiniz, biz mi? Gebze’yi neden 4 ilçeye böldüğünüzü açıklayın. Yüzde 50 oy aldınız diye şımarık çocuk gibi davranmayın, halk size dersinizi verecek!” diyerek sert sözlerle eleştirdi.
 
NÜFUS 18 KAT ARTTI
 
Gebze’nin nüfusunun 1960’larda 30 bin iken, sanayi nedeniyle göç alarak 2005 yılında 521 bine yükseldiğini kaydeden Kaplan, “Türkiye’de nüfus artış ortalaması binde 14 iken Gebze’de binde 28 olarak gerçekleşti ve 18 kat arttı. Nüfus artınca sorunlar da arttı. Bugüne kadar Başbakan hariç tüm siyasi parti liderleri Gebze’ye il olma sözü verdi çünkü il olmayı hak ediyor. Oysa AKP hükümeti bunu engellemek için Gebze’yi 4 ilçeye ayırdı.” dedi.
 
1 MİLYAR 600 BİN VERGİ GEBZE’DEN
 
Gebze’nin il olması durumunda vergi gelirleri ve İller Bankası’ndan yüksek miktarda gelir elde edeceğini, bunun da Kocaeli lobisini rahatsız ettiğini ileri süren Kaplan, “Gebze’den geçtiğimiz yıl 1 milyar 600 milyon lira vergi toplandı. Bu rakam, -Tepecik Vergi Dairesi hariç- Kocaeli’deki diğer tüm vergi dairelerinin toplamının iki katı. Gebze il olmuş olsa, bu gelirin yüzde 5’ini alacak. Peki, Gebze ülke ekonomisine bu kadar katkı sağlarken hizmet olarak karşılığını alıyor mu, elbette alamıyor. Bizim isyanımız da bu. Gebze il olmayı hak ediyor.” şeklinde konuştu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin en borçlu belediyesi olduğunu hatırlatan Kaplan, “İstanbul ve Ankara’yı bile geride bıraktı. Hem hizmet vermiyorlar hem de devlete bu kadar borç yapıyorlar.” dedi.
 
CİVELEK’E ‘ŞIMARIK’ GÖNDERMESİ
 
AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek’i şımarık çocuğa benzeten Kaplan, “Biz Gebze’nin il olması için kanun teklifi verince basına açıklamalar yapmış. Gebze’nin il olmasının mümkün olmadığını söylemiş. Gebze’nin büyükşehirden sahil ve meydan dışında hangi hizmeti aldığını açıklasınlar. Yüzde 50 oy aldınız diye şımarık çocuk gibi davranmayın, vermiş olduğumuz teklifleri ciddiye alın. ‘Ayağı yere basan projeler değil!’ diye eleştirdiğiniz birçok projeyi siz uygulamaya koymaya çalışıyorsunuz.” şeklinde konuştu.
 
BAŞKAN KÖŞKER’E SORDU
 
Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in de bazı gazetelerde yayınlanan, “Gebze’nin il olması değil hizmet alması önemli” açıklamasına yönelik olarak ise Kaplan, “1994’ten beri aynı zihniyet iktidarda. Günümüze kadar kıyaslayın hangi hizmeti almış, neler değişmiş Gebze’de? Ben başkana soruyorum, hızlı tren Gebze’de duracak mı, hayır. Gebze-Haydarpaşa banliyö treni 3 yıl kapalı kalacak ve burada yaşayanlar için İETT Pendik’ten istasyona otobüs seferi koydu. Daha önce trenle 2 liraya giden vatandaş şimdi önce istasyondan Pendik’e oradan Haydarpaşa’ya 4 liraya gidiyor, niye sesin çıkmıyor? Eskihisar, Gebze’ye bağlı olmasına rağmen feribot işletmeciliğini özelleştirilen İstanbul Deniz İşletmeciliği (İDO) yapıyor, niye sesin çıkmıyor? Oranın Gebze’ye ne katkısı var? 47 kilometre uzunluğunda sahilimiz varken sadece 7 civarında kilometresini bu halk kullanabiliyor. Gebze’nin tek meslek yüksek okulu taşındı sesin çıkmadı. Sen nerenin belediye başkanısın, bu nasıl hizmet anlayışı?” şeklinde tepkisini gösterdi.
 
TATAR: “SÖZLERİNİ YUTTULAR”
 
CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar da, Gebze’nin il olması konusunda AK Partili milletvekili ve belediye başkanlarının verdikleri sözleri yuttuğunu belirterek, “27 Şubat’ta bir ödül töreninde AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze’nin ilçelere bölünmesini il olmanın bir altyapısı olarak söylemiş ve il olmayı hak ettiğini açıklamıştı. Ben de o gün bu söylediklerini hatırlatacağımı söylemiştim. Şimdi bunları hatırlatıyorum. O gün öyle söylediler ama merkezden sus deyince sustular. Sözlerini yuttular.” şeklinde konuştu. Toplantıya CHP İl Başkanı Yalçın Kuşkan’ın yanı sıra il yöneticisi Mustafa Arslan, belediye meclis üyeleri ve ilçe yöneticileri de katıldı.