Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Başbakan Yardımcısından Darıca'ya methiyeler

Kocaeli’de düzenlenen ve vatandaşların spor yapması için ciddi destek verilen, “Evden Okula Haydi Anneler Spora” projesi Darıca’da düzenlendi.

Başbakan Yardımcısından Darıca'ya methiyeler
30 Aralık 2017 - 15:38

Darıca’da sabah saatlerinde Denize Sevgi Parkı’ndan başlayan yürüyüşe Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Ak Parti İlçe Başkanı muzaffer Bıyık, STK Temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

Karaosmanoğlu ; Sporu sağlıklı yaşamak için yapıyoruz

Program öncesi konuşma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Biz sporu sağlıklı yaşamak için yapıyoruz. Sağlık olmadan insan mutlu olmaz. Sağlıklı bir toplum olmak istiyoruz. Sağlıkta Türkiye’nin bir problemi var. Hastaneleri çoğalttık, doktor sayısı artıyor ama kullandığımız ilaç sayısı da artıyor. Spor yapan insanlar daha sağlıklı oluyor” dedi. 

 

Fikri Işık; Spora bu kadar önem veren başka belediye yok

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık yaptığı konuşmada, “Bizim özellikle yemek kültürümüz biraz tarım toplumuna göredir. Sabah yiyeceğiz, öğlende yiyeceğiz tarlada çalışacağız. Fakat artık tarlada çalışan yok. Ama yemek kültürümüz yine de değişmedi. Bu defa yediğimiz depolanıyor. Buda pek çok hastalığa davetiye çıkartıyor. Bunu yenmenin yolu yemek kültürümüzü değiştireceğiz ve sağlıklı olmak için spor yapacağız. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin ve Darıca Belediyemizin çok güzel çalışmaları var. Türkiye’de bu kadar spora önem veren ve aralıksız spor yapan başka bir belediye başkanımız yok. Kocaeli’de vatandaşların rahat rahat yürüyeceği alanlar var. En son Darıca’daki bu askeri alanımızı kazandırdık” ifadelerini kullandı. 

 

Önce yürüyüş, sonra kahvaltı

 Konuşmaların ardından yapılan ısınma hareketleriyle birlikte Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve beraberindeki protokol üyeleri vatandaşlarla birlikte askeri alanda bulunan yaklaşık 6 kilometrelik yolda sabah yürüyüşü ve koşusunu gerçekleştirdi. Yürüyüşün ardından düzenlenen kahvaltının ardından program sona erdi.