Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kocaeli'de öğrenci servis ücretlerine zam!

Kocaeli Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Ahmet Taşçı, 18 Eylül’de açılacak yeni eğitim dönemi öncesi öğrenci servis ücretlerine yüzde 9 oranında zam yaptıklarını açıkladı

Kocaeli'de öğrenci servis ücretlerine zam!
11 Eylül 2017 - 10:19
Geçen dönem yüzde 7 zam yaptıklarını hatırlatan Taşçı, bu dönem en¢asyon oranlarını da göz önünde bulundurarak yüzde 9 zam yaptıklarını söyledi. Zam taleplerinin onaylandığını da hazırlatan Taşçı, “Yapılan zamla birlikte en kısa mesafe olan 0-5 kilometre arası okul servis ücretleri bin 125 liradan bin 233 liraya yükseldi. 0-30 kilometre servis ücretleri ise geçen yıl bin 728 lira iken gelen zamla birlikte bin 899 lira oldu” dedi. 
 
VELİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU 
Çocuklarını okula servisle gönderen ailelere önemli hatırlatmalarda bulunan Taşçı, “Velilerimiz servis araçlarını denetlesin. Sürücüden yol belgelerini istesinler, servis aracının plakasını kontrol etsinler. Okul müdürleri de keza aynı denetimleri yapmalıdır. Müdürler kesinlikle servis sürücüsünden yol belgesi istesinler. Belgesi olmayan sürücüyü de emniyete derhal bildirmeliler” ifadesini kullandı.
 
3 BİN ‘P’ PLAKA ÜYEMİZ VAR 
Okullarda bu yıl denetimlerin artırılması güvenlik açısında çok önemli olduğunu vurgulayan Taşçı, “Valilik, önümüzdeki eğitim döneminde okulları ve öğrencilerin güvenliğini sıkı denetleyecek. Bu denetimler bizim elimizi de güçlendiriyor. Çünkü 12 ilçede denetim yapmamız bazen imkânsızlaşıyor. Korsanla mücadelede yetersiz kalabiliyoruz. ‘P’ plaka servis taşımacılığı yapan 3 bin üyeye sahibiz. Ticaret Odasına bağlı servislerle birlikte bu sayı il genelinde 5 bin 800’dür” dedi.