Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

12 Mart, Erzurumlular'ın günü olacak

KEDFE Başkanı Tekin Dursun, bir toplantıda düzenleyerek 12 Mart'ta yapılacak olan Erzurum’un Kurtuluş programı ile ilgi bilgiler verdi.

12 Mart, Erzurumlular'ın günü olacak
05 Mart 2016 - 15:33
  Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu (KEDFE) Yönetim Kurulu  İlyasbey Köftecisinde Gebze  bölgesinde görev yapan basın mensuplarını kahvaltıda ağırladı. Toplanıya  KEDFE Yönetim Kurulu Başkanı Tekin Dursun, Başkan Vekili Erkan Ayan, Kadın Kolları Başkanı Ezgi Taşkın Yılmaz, Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Çetinkaya katıldı.

 1001 HATİM OKUTULACAK
Kocaeli Erzurum Dernekler Federasyonu Başkanı Tekin Dursun Federasyonun yapmış olduğu çalışmalar ve  12 Mart'tayapacakları Erzurum’un Kurtuluş programı ile ilgi bilgiler verdi. Erzurum Dernekleri ile birlikte bölgeye ve kendi kültürlerine değer katmak için var güçleri ile çalıştıklarını ifade eden Dursun, “ Bu yıl 98. yıl dönümünü kutlayacağımız Erzurum’un Kurtuluşunu her yıl bir şölen havasında kutluyorduk. Fakat bu yıl ülkemizin bulunduğu şartlar, sürekli yapılan terör sadırıları ve bunun sonucunda her gün gelen şehit haberleri yüreğimizi yakmaktadır. Erzurum camiası olarak bu şartlar altında kurtuluş gecemizi Erzurum’un 400 yıllık bir geleneği olan 1001 hatim okuyarak kutlamayı uygun bulduk. 12 Martta Derince Zübeyde Hanım Kültür Merkezinde 19 .00-23.00 saatleri arasında Kuranı Kerim Okumada Dünya 1.si Mustafa Kızılcaoğlu ve çok değerli hocalarımızın katılımı ile kurtuluş programımızı yapacağız. Tüm Kocaelili ve Erzurumlu hemşerilerimizi sizlerin aracılığı ile buradan şehitlerimizin ruhlarını şad edeceğimiz etkinliğe davet ediyoruz” dedi.

 HEDEF 250 ÖĞRENCİ
Dernek faaliyeleri ile ilgilide açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, “ Federasyonuz 2007 yılında kuruldu. Bizler göreve geldiğimizde iki söz vermiştik. Bunlardan biri kendi yerimizi almak, diğeri ise öğrencilere burs vermekti. Şükür ikisinide yaptık. Bu sene 72 öğrenciye burs verdik. İnşallah hedefimiz  250 öğrenciye burs vermek. Federayonumuza bağlı 22 dernek var. Bizler hep birlikte güzel hizmetler yapmaya çalışıyoruz. Bizlerin amacı kültürümüz yaşatmak hemşerilerimizi bir araya toplamak” diye konuştu.