Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Karabacak'tan askeri alan müjdesi!

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gazetemize özel yaptığı açıklamada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın, Darıca’da bulunan askeri alan arazisinin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devriyle alakalı çalışmaları imzaladığını müjdeledi.

Karabacak'tan askeri alan müjdesi!
01 Mart 2017 - 08:34
Darıca Kamuoyu’nca yıllardır tartışılan hale gelen Darıca Askeri Alanı artık tamamen Darıcalıların oldu. Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, gazetemize özel yaptığı açıklamada askeri kışlanın bulunduğu arazinin Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Darıca Belediyesi’ne devriyle alakalı çalışmaları imzaladığını müjdeledi. Böylesi büyük ve önemli bir araziyi Darıca halkına kazandırdıkları için çok mutlu olduğunu ifade eden Başkan Karabacak, ‘’Milli Savunma Bakanımız Fikri Işık ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu’nun büyük çaba ve emek göstererek kazandırdıkları Darıca Askeri Alanının bulunduğu arazi artık Darıca halkının oldu’’ dedi.
 
TOPLAM 900 DÖNÜM
Başkan Karabacak yaptığı açıklamada “Burası 900 dönümlük bir alan, planlar içinde zeytinlik alan olarak geçiyor. Biz bu zeytinlik alanların planlarda olduğu gibi yeşil alan olarak kalmasını istiyoruz. Sayın Bakanımız Fikri Işık’la Ankara’da yaptığımız toplantıda daha önce sunulan projeyle alakalı görüşlerimizi açıkladık. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin büyük destekleriyle 900 dönümlük alanda spor alanları, yeşil alanlar, sosyal tesisler, kafeler, günü birlik tesisler, halk plajları, Darıca sahilden bağlantı yolları şeklinde vatandaşın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Bunun yanı sıra nizamiye girişi itibariyle büyük bir İskele kent meydanı adı altında bir şehir meydanı yapmak istiyoruz’’ ifadesini kullandı.
 
KARABACAK TEŞEKKÜR ETTİ
Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak açıklamasının devamında ‘’Askeri alanın Darıca halkına kazandırılmasından dolayı Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’a, milletvekillerimize, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Askeri alanın belediyeye devredilmesiyle çok güzel projeler hayata geçireceğiz. Burası bittiğinde Darıca’ya çok güzel bir değer katacak.” dedi.