Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Öztürk; ''Gürses Kılıç, Tuzlaspor'a gitmek için takımda kaos yarattı''

3. Ligdeki temsilcimiz Darıca GB'nin Başkanı Mustafa Öztürk, geçtiğimiz haftalarda Teknik Direktörlük görevinden istifa eden Gürses Kılıç ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Öztürk açıklamasında ‘’ Gürses Kılıç, Tuzlaspor’a gitmek için takımda kaos yarattı’’dedi.

Öztürk; ''Gürses Kılıç, Tuzlaspor'a gitmek için takımda kaos yarattı''
23 Kasım 2017 - 13:46
Darıca GB Başkanı Mustafa Öztürk bu sabah gazetecilerle basın toplantısı düzenledi. Başkan Öztürk’ün gündeminde ise 2 hafta önce istifa ederek geçtiğimiz günlerde Tuzlaspor ile anlaşmaya varan Teknik Direktör Gürses Kılıç vardı. Kılıç’ın Darıca GB ile anlaştığı günden bu yana yaşanana süreci tek tek açıklayan Başkan Öztürk, Gürses Kılıç’a sert eleştirilerde bulundu.
 
GÜRSES KILIÇ'I MENAJER ORHAN ÖNERDİ
Gürses Kılıç’ı kendilerine öneren kişinin dönemin Kulüp Menajeri Orhan Ergür olduğunu belirten Başkan Öztürk, tüm transferlerin Kılıç’ın bilgisi ve onayı dahilinde yapıldığını söyledi. Başkan Öztürk açıklamasında, ‘’Gürses Kılıç ile anlaşmadan önce sadece Emrullah Kokoç’u transfer etmiştik. Kokoç’un ardından yaptığımız tüm transferlerde Kılıç’ın onayı alındı. Takımdan gönderilecek olan isimleri de kendisi belirledi. Ligin en iyi kadrolarından birini kurarak takımı kendisine teslim ettik. Fakat lig başladıktan sonra alınan başarısız sonuçların ardından Gürses Kılıç kendi kendine kaos ortamı yaratmaya başladı. Her takımda sıkıntılar olabilir. Fakat aile sorunlarını sorumluluktan kaçarak dışarıya taşımak ayıptır’’dedi.
 
SİNAN KONUSUNDA TALEPTE BİLE BULUNMADI
Darıca GB taraftarlarının Sinan Turan gerginliğinde sağduyulu hareket ettiğini belirten Öztürk, ‘’Ankara Demirspor maçı sonunda Sinan Turan ile taraftarlarımız arasında yaşanan gerginlik sonrasında Sinan’ı da taraftarımızı da çağırdık ve konuştuk. Taraftarlarımız sağolsunlar kulübün menfaatlerini düşünerek yaşananları sineye çekip konuyu kapattılar. Bizim taraftarımız kadar anlayışlı bir taraftar grubu yok. Fakat Gürses Hoca ısrarla ‘Sinan meselesini bilmiyordum, kucağımda bomba buldum’ şeklinde söylemlerde bulunmaya devam etti. Bu bahanelerin altına sığınarak herkesi zor durumda bıraktı. Kendisi Sinan ile ilgili bize hiçbir talepte bulunmadı. Gereğini yapamadı’’dedi.
 
BU İŞ ÇOCUK OYUNCAĞI DEĞİL
1461 Trabzon yenilgisi sonrasında Kılıç’ın istifasına kadar uzanan süreci anlatan Başkan Öztürk şöyle konuştu: ‘’1461 Trabzon mağlubiyetinin ardından Gürses Kılıç’ı arayarak takımla toplantı yapmak istediğimi söyledim. O da bana, önce benimle özel olarak görüşmek istediğini belirtti. Ofisime gelerek ayrılmak istediğini söyledi. Ben kendisine akşama kadar düşünmesi için süre verdim. Aynı akşam kendisini aradığımda fikrinin değişmediğini ve görevi bıraktığını söyledi. Ertesi gün yanıma gelerek ayrılmak değil, güven tazelemek için böyle bir şey ifade ettiğini iletti. Bu iş çocuk oyuncağı değil. Biz de bu gelişmelerin ardından kendisiyle yollarımızı ayırdık’’dedi.
 
''GÜRSES KILIÇ TAKIMIN BAŞINDAYKEN TUZLASPOR İLE GÖRÜŞMÜŞ''
Gürses Kılıç’ın Darıca’da görev yaptığı dönemde Tuzlaspor ile görüşüp anlaştığını ve bu yüzden kaos ortamı yaratıp istifa ettiğini belirten Öztürk, ‘’Takımın başında olduğu dönemde Tuzlaspor ile anlaştığına dair dedikodular çıkmıştı. Kendisi bunu kesin bir dille yalanlayıp böyle bir durum olmadığını söyledi. Bizden ayrılalı henüz 1 hafta olmadan Tuzlaspor ile sözleşme imzaladı. Açık bir şekilde görülüyor ki ayrılmak için takımı karıştırdı ve kendisi bu kaostan beslendi. Bu zamana kadar sessiz kalmamızın sebebi ise kendisini rencide etmemek adınaydı. Biz bu konuyla alakalı basına hiç bir demeç bile vermedik. Fakat halen taraftarlarımızı ve çevremizdeki insanları arayıp yaşananları farklı şekilde anlatması karşısında sessiz kalamazdık. Gürses Kılıç ve istifa sürecinde yaşananlar bundan ibarettir’’dedi.
 
ŞAMPİYONLUĞUN EN BÜYÜK ADAYI BİZİZ!
Uğur Balcıoğlu ile yola devam edeceklerini kaydeden Başkan Mustafa Öztürk, yeni bir teknik direktör getirmeyi düşünmediklerini ve devre arasına kadar takımı Uğur hocanın yöneteceğini söyledi. Balcıoğlu’nun uzun süredir A takımı çalıştırma isteği olduğunu belirten Öztürk, ‘’Darıca GB Uğur Balcıoğlu için büyük bir şans. Biz ona bu şansı verdik. Umarım en iyi şekilde değerlendirir. Devreye lider girmememiz için hiçbir neden yok. Devre arasında yapacağımız 3 transferle şampiyonluğun en büyük adayı olacağımızdan şüphemiz yok’’dedi.