Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Tableti çalındı, polis yenisini aldı

Darıca’da evlerine giren hırsızların çok sevdiği tabletini çaldığını öğrenen doğuştan yürüme engelli 10 yaşındaki Muhammet Hüseyin Karataş’ın bu duruma çok üzüldüğünü ve ağladığını farkeden polisler, aralarında topladıkları parayla Osman’a yeni bir tablet alarak hediye ettiler.

Tableti çalındı, polis yenisini aldı
21 Mayıs 2019 - 16:43

Darıca Osmangazi Mahallesi, Güven Sokak’taki bir apartmanın giriş katında oturan Selami Karataş (41) ve Fahriye Karataş ( 39) çifti, geçtiğimiz cuma günü iftarlarını yaptıktan sonra evin tek çocuğu olan doğuştan yürüme engelli cam kemiği “osteogenezis imperfekta” hastası oğulları Muhammet Hüseyin Karataş’ı da alarak gezmeye çıktılar.

Birkaç saat sonra yeniden eve dönen Karataş Ailesi, içeriye girdiklerinde tüm odalardaki eşyaların dağıtıldığını gördükten sonra eve hırsız girdiğini farkettiler. 

Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen Darıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, olay yerinde inceleme yaparken tabletinin çalındığına çok üzülen 10 yaşındaki Muhammet Hüseyin Karataş’ın ağladığını farkettiler. 

Bu durumdan oldukça etkilenen polisler, mesai arkadaşlarıyla birlikte aralarında para toplayarak Muhammet Hüseyin Karataş’a yeni bir tablet aldılar. 

Konuyla ilgili olarak aileyi bilgilendiren Darıca Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, daha sonra Karataş Ailesi’nin evine giderek hırsızların tabletini çaldığı Muhammet Hüseyin’e sürpriz yaparak yeni bir tablet hediye ettiler.

Komiser Yardımcısı Olgun Demir ve mesai arkadaşlarının birlikte hediyesini verdiği Muhammet Hüseyin Karataş’ın mutluluğu gözlerinden okunurken, küçük yaşlardan bu yana polis olma hayali kuran Muhammet Hüseyin Karataş’a ayrıca sembolik olarak ’’Trafik Dedektifi Kartı’’ verildi.

Hırsızlık konusunda Karataş Ailesine bilgilendirme yapan Komiser Yardımcısı Olgun Demir, haber verilmesi üzerine olay yerine geldiklerinde Muhammet Hüseyin’in çok üzüldüğünü farkettiklerini ifade ederek, ‘’ Bir yandan bu hırsızlığın suçlularını ararken, bir yandan da, Emniyet Müdürlüğü’ndeki mesai arkadaşlarımızla Muhammet’i nasıl sevindirebiliriz, nasıl bir sürpriz yapabiliriz şeklinde düşünürken, aramızda topladığımız parayla çalınan tabletin yerine yenisini alarak Muhammet Hüseyin’i sevindirmek istedik. Muhammet Hüseyin’in şu an yüzündeki tebessümü ve mutluluğu  bize yetti, bu bizi ayrıca mutlu etti’’ dedi.

Muhammet Hüseyin ise, tabletinin çalınması nedeniyle kendisini ziyaret eden polislere teşekkür ederken, hediyesine çok sevindiğini ve büyüyünce polis olacağını ifade etti.

Hırsızların evlerine girerek çocukları Muhammet Hüseyin’in tabletiyle birlikte bir adet de bilgisayar çaldığını ifade eden baba Selami Karataş ise, tabletinin çalınmasına çok üzülen Muhammet Hüseyin’in çok üzüldüğünü farkeden olay yerindeki polislerin yeni bir tablet alarak çocuklarına hediye ettiğini söyleyerek,’’  Allah razı olsun hepsinden’’ şeklinde konuştu. Çocuğunun doğuştan Cam Kemiği hastası olduğunu ve bu nedenle yürüyemediğini aktaran selami Karataş, Muhammet hüseyin’in 3. sınıfa gittiğini ve evde eğitim aldığın ifade ederek, ‘’ Muhammet Hüseyin’in oyuncaklarla oynamadığı için, oyuncakların peşinde koşmadığı için genelde elektronik , tablet veya bilgisayarlara meraklı, bu nedenle ders veya oyun anlamında çok kaybı oldu, diğer çocuklar gibi sokaklarda gezip koşamıyor, biz de kendisi de çok üzüldü, ama sağ olsunlar Darıca Emniyet Müdürlüğü’ndeki arkadaşlar gereğini yaparak bir nevi oyuncağını geri verdiler’’ şeklinde konuştu.