Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

17 yaşındaki gencin organları, diğer hastalara umut oldu

Sakarya’da geçiridiği trafik kazası sonrasında sevk edildiği Darıca Farabi Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayata tutunamayan 17 yaşındaki Gökhan I.’nın organları organ nakli bekleyen pek çok hasta için umut oldu.

17 yaşındaki gencin organları, diğer hastalara umut oldu
17 Kasım 2016 - 11:22
Önceki akşam yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybeden Gökhan I.  İçin Türkiye’de organ nakli bekleyen diğer hastalar için umut oldu. Gökhan’ın yaşam mücadelesini kaybettiğinin anlaşılması üzerine dün sabaha karşı  İstanbul  Kartal Koşuyolu, Lütfü Kırdar Hastanesi ile Florance Nigtingale Hastaneleri’nden gelen uzman ekipler organları diğer hastalar için aldı. 
 
BAŞHEKİM YAŞAR: ORGAN BAĞIŞI HAYAT KURTARIR
Darıca Farabi  Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Hikmet Yaşaroperasyon detaylarını şöyle verdi: “Önceki gece beyin ölümügerçekleşen hastamızın organ nakli transfer işlemini hızlı ve özverili çalışmalarıyla 4 saat süren bir operasyonla gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Hastanemize gelen uzman ekipler ve personelimiz işbirliği ile karaciğer,kalp ve 2 böbreğin Türkiye’nin farklı illerindeki hastalara ulaşmasına vesile olduk. Organ nakli ile yaşama tutunacak, çok sayıda vatandaşımızın olduğu ve gün geçtikçe sayının arttığını biliyoruz. Bir gün bizim ya da yakınlarımızdan birinin de organ nakline ihtiyaç duyabileceği unutulmamalıdır.  ‘Bir organ, bir hayat!’ ve ‘Bir hayat tüm insanlık’ sloganından yola çıkarak halkımızın organ bağışı hususunda daha duyarlı olması, sağlık koşulları uygun olan her bireyin organ bağışında bulunması gerektiğini vurgularken,  hayata can katmak için verilmiş bu bağış kararından dolayı tüm umut bekleyen insanlar adına hastamızın yakınlarına öncelikle baş sağlığı diliyor, teşekkürü borç biliyorum” dedi