Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Metrosu'na ilk kazma Mayıs ayında

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Darıca metrosu çalışmalarının Mayıs veya en geç Haziran ayından başlayacağını Önümüzdeki 5 yılda da bitirileceğini söyledi.

Darıca Metrosu'na ilk kazma Mayıs ayında
22 Mart 2018 - 11:49
Karaosmanoğlu, 2014-2019 döneminde yapılan, devam eden ve planlanan işleri; düzenlenen bir toplantıda kamuoyuyla paylaştı. Darıca Sahili'nde başlayıp Organize Sanayi Bölgesine giden metronun birinci kısım ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Şimdi ikinci kısım için müteahhidimiz belirleyeceğiz ve kazmamızı Mayıs ayından en geç Haziran ayından vuracağız. Önümüzdeki 5 yılda da inşallah bitireceğiz.’’ dedi. Toplantıya katılanları selamlayarak konuşmasına başlayan Başkan Karaosmanoğlu, bu dönemde 1024 yeni yatırımın hizmete alındığını, seçim vaatlerinin %91’ini tamamladıklarını ifade etti. 2014 yılında yeni dönemi ‘’Ulaşım, şehircilik ve markalaşma” dönemi olarak ilan ettiklerini hatırlatan Başkan Karaosmanoğlu, Türkiye’nin her ilinden göç alan ve nüfusu yılda 50 bin artan Kocaeli’de bir milyon 900 bine yakın kişinin yaşadığını söyledi.
 Darıca Sahili'nde başlayıp Organize Sanayi Bölgesine giden metronun birinci kısım ihalesini yaptıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, "Şimdi ikinci kısım için müteahhidimiz belirleyeceğiz ve kazmamızı Mayıs ayından en geç Haziran ayından vuracağız. Önümüzdeki 5 yılda da inşallah bitireceğiz.’’ Dedi.