Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ergüney, atamalar hakkında konuştu

694 sayılı kanun hükmünde kararname kapsamında Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yapılan yeni yönetici ve uzman atamaları üzerine açıklamalar yapan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Yapılan atamalarda öncelikle liyakate dikkat ediyoruz. Makam peşinde olanlarla işimiz yok” dedi

Ergüney, atamalar hakkında konuştu
15 Aralık 2017 - 08:32
İl sağlık yapılanması kapsamında önceki gün açıklanan atama listesine göre, 5 başkanlık ve başkan yardımcılıkları, 8 ilçe sağlık müdürlüğü ve 15 hastanenin başhekimi atamaları kamuoyuyla paylaşılmıştı. Yapılan atamalarda başkanlıklar tamamen yeni kurulurken, ilçe sağlık müdürlükleri ve başhekimler düzeyinde büyük değişiklikler yaşanmamıştı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Atamalarda tamamen liyakati esas alarak hareket ettik. Bu, diğer arkadaşların öyle olmadığı anlamına gelmiyor.” dedi.
 
KALAN İLÇELER DE BELLİ
Derince, Dilovası, Karamürsel ve Kandıra ilçe sağlık müdürlerinin de atamalarının Sağlık Bakanlığı onayını müteakip gerçekleşeceğini belirten Ergüney, “8 ilçe sağlık müdürünün ataması gerçekleşti. Bunlar arasında Çayırova ve Gölcük’e yeni  arkadaşlar atanırken, Başiskele’ye vekaleten bakan Münevver Gonca Set, asaleten ilçe sağlık müdürü oldu. Diğer ilçelerdeki arkadaşlar görevine devam ediyor. Kalan dört ilçe için isimler de belli ancak bakanlığın onayı olmadan isimleri açıklamak, aksi bir karar olması halinde doğru olmaz” dedi.
 
4 YENİ BAŞHEKİM
Kamu hastanelerinde yapılan atamalara da değinen Ergüney, “Daha önce açıklandığı gibi Derince eski Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Güneş, Darıca Farabi Hastanesi başhekimliğine atandı. Yerineyse aynı hastaneden Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın atanmıştı. Kandıra Devlet Hastanesi başhekimi Şerif Kasımoğlu Sağlık Hizmetleri başkan yardımcılığına atanırken, yerine Dr. Bülent Uysal atandı. Bunlar dışında Gölcük ADSM’ye vekaleten bakan Dt. Zehra Coşkun Salih hastaneye asalaten başhekim olarak atandı.
 
AYNI GÖREVDE UZUN SÜRE KALINMAMALI
“Atamaları yapılan arkadaşların hepsi, yüzümüzü güldürecek arkadaşlar” diyen İl Sağlık Müdürü Ergüney, “Tabi atamalardan memnun olanlar olduğu gibi, olmayanlar da olacak. Ben aslında bir yöneticinin uzun süre aynı görevde kalmaması taraftarıyım. Beş, altı sene aynı görevi yapan birisinin, bir-iki sene dinlenmesi lazım. Nefsini terbiye etmesi, kendini kıyaslaması için bu önemlidir. Bunu kendimde yaşadım. O süreç benden bir şey götürmedi. Aksine bana çok şey katkı” dedi.
 
MAKAM PEŞİNDE OLANLARLA İŞİMİZ YOK
“Makam peşinde olan arkadaşlarla işimiz yok” diyen İl Sağlık Müdürü Şenol Ergüney, “Arkadaşlar makam verdiğimizde sevindikleri gibi, vermediğimizde de teşekkür edebilmeliler. Bunu yapan arkadaşlar, uzun vadede kazanacak olan arkadaşlar. Tabi ki biz de her şeyi dört, dörtlük yapıyor muyuz dersek, hatalarımız da vardır. Şimdi de olabilir. Ancak verdiğimiz kararları en kentimiz için en doğrusunu düşünerek vermeye çalışıyoruz. Bizim için öncelikli kriter liyakat. Atamalar kentimiz için hayırlı olsun” dedi.