Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu

Kocaeli Ticaret Odası, Burhan Kasım Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda Ramazan pidesinin azami fiyatı 300 gramı 2 TL, 700 gramı 4 TL olarak kabul edildi.

Ramazan pidesinin fiyatı belli oldu
28 Mayıs 2015 - 09:41

Kocaeli Ticaret Odası’nın gerçekleştirilen Nisan ayı Meclis Toplantısı, Sigorta Haftası olması nedeniyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sigorta Acenteleri İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap’ın ‘Sigortacılık bilincinin artması’ konulu sunumu ile başladı.

 

“POLİÇE İYİ HAZIRLANMALI”

Sigorta Haftası olarak her yıl 25 – 31Mayıs tarihleri aslında kutlanılması nedeniyle, ilimize gelen TOBB İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Kasap, KOTO üyelerine ‘Sigortacılık bilincinin artması’ konulu sunum yaptı. Sigortalama konusunda poliçenin iyi hazırlanmasının önemine değinen Kasap, “Dışarıdan bakıldığında çok mantıklı bir meblağ gibi görünen poliçenin sigorta ettiği rakamlar, olası bir kötü durumda ayrıntılı düşünülüp hesaplanmadığı için büyük zarara uğrar” dedi.

 

YASAL HAKLARDAN BAHSETTİ

Sigorta alanında dikkat edilmesi gerekenleri örnekleriyle anlatan Kasap, “Sigorta edilen malın başına bir şey gelmesi durumunda poliçe ayrıntılar düşünülerek hazırlanmalı ve rakam ona uygun olarak hesaplanmalıdır” diyen Kasap, sigorta konusunda yasal ve hukuki haklardan da bahsederek KOTO üyelerine bu konusunda bilgilendirmede bulundu.

 

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Sunumun ardından Bülent Karagöz, konuşmacı Hüseyin Kasap’a teşekkür plaketi verilirken, eski KOTO Başkanı ve MHP Milletvekili Meral Akşener’in ağabeyi olan Nihat Gürer’e sigortacılık mesleğinde 30 yılı doldurması nedeniyle plaket takdim edildi. Plaket töreninin ardından, Bülent Karagöz’ün Divan Başkanlığı’nda Nisan Ayı Meclis Toplantısı’na başlandı.

 

“100 TL İÇİN 81 TL VERGİ ÖDÜYORUZ”

Toplantı’nın açılış konuşmasını KOTO Başkanı Murat Özdağ gerçekleştirdi. Özdağ, “2015 düşe kalka yol alacağımız bir yıl olacak. İstihdamın üzerindeki vergi/prim yükü Türkiye’de yüzde 59 iken, OECD ülkelerinde yüzde 35 oranında yani biz personelimize ödediğimiz her 100 TL için 81 TL lira vergi ödüyoruz. Milli gelir konusunda Ortadoğu’dan daha iyi durumdayız, Uzakdoğu’nun gerisindeyiz. Dış ticaret açığının çözümü KOBİ’ler, sorunumuz ise katma değerdir” şeklinde konuştu.

 

“ADİL HUKUK DÜZENİ GELMELİ”

Ekonomide önemli verileri aktaran Özdağ, bu sırada üyelerin sunuma değil cep telefonlarına ilgi gösterdiğini görünce “Akıllı telefonlarımızdan başımızı kaldırıp buraya bakabilirsek daha iyi olur. Sosyal medyadan daha sonra paylaşırız” diyerek esprili şekilde uyarıda bulundu. Ticarette iş mahkemelerinde açılan dava süreci ile ilgili konuşan Özdağ, “Bu ülkede ticaret yapabilmemiz için adil hukuk düzeninin gelmesi lazım. Demokrasinin olmadığı yerde ticaret alanında da büyük sorunlar olduğunu biliyoruz” dedi.

 

“İLLA YÜRÜYELİM Mİ?”

SEDAŞ nedeniyle yaşanan elektrik kesintilerini sert sözlerle eleştiren Özdağ, “Elektrik kesintileri konusunda esnafın zararını kimse görmüyor, umursamıyor. Elektrik kesintisi yaşandığında üretimin durması bir yana, kullanılan cihazlarda düzensiz akım nedeniyle ciddi problemler ortaya çıkıyor. Burada hakkını aramak için sokaklara dökülmeyen tek grup biz esnaflarız. Biz de illa yürüyelim mi? Sokaklara dökülmeden bu sorunu çözemez miyiz? Tek tercihimiz SEDAŞ olmak zorunda değil bunu biliyoruz” dedi.

 

KOTO OKULUNUN GİDERİ ODA BÜTÇESİNDEN KARŞILANACAK

Başkan Özdağ’ın konuşmasının ardından Nisan ayı mizanının görüşülmesine geçildi. Oy birliği ile kabul edilen Nisan ayı mizanı ve stratejik plan taslağının ardından görüşülen KOTO’nun okul projesinde harcamaların yer aldığı maddede görüşülen okulun kadrosu ve techizatı için gerekli olan maliyetin KOTO bütçesinden karşılanmasına oy çokluğu ile karar verildi.

 

RAMAZAN PİDESİ EN FAZLA 4 TL OLACAK

KOTO 9. Meslek Komitesi’nin pide fiyatı ile ilgili hazırladığı azami fiyat tarifesi ile ilgili aldığı karaın görüşüldüğü meclis maddesinde 350 gram Ramazan pidesi 2 TL, 700 gram Ramazan pidesinin fiyatı 4 TL azami fiyat olarak belirlenmesi oy çokluğu ile kabul edildi. Madde ile ilgili konuşan Divan Başkanı Bülent Karagöz, “Piyasa denetleme ve gözetim komisyonu da kendi üyelerimizi pide fiyatı konusunda görevlendireceğiz” dedi.