Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk, kadınlara teşekkür etti

CHP Darıca İlçe Başkanı Yakup Törk, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada çok tartışılan cinsel istismar önergesiyle ilgili tasarının komisyonda tekrar tartışılmak üzere geri çekilmesine, “Bu kadınların zaferidir. Onların tepkisi bu tasarının geri çekilmesine neden olmuştur. Tüm Kadınlara çok teşekkür ediyorum” dedi.

Törk, kadınlara teşekkür etti
24 Kasım 2016 - 10:04
CHP Darıca  İlçe Başkanı Yakup Törk, cinsel istismar ile ilgili tasarı aslında hükümetin mevcut ekonomik krizi ön plana çıkarmamak üzere yarattığı suni gündem olduğuna dikkat çekerek, “Her üç kişiden biri bankalara borçlu ve borcunu ödeyemiyor, işsizlik oranı yüzde 10'un üzerinde. Genç nüfusta bu oran yüzde 22'yi buluyor. İhracatımız son 10 yılın en kötü rakamlarında. Türk lirasındaki değer kaybı sürüyor. Kapanan iş yeri sayısında artış var. İflas erteleme başvurularında neredeyse yüzde 100'e yakın bir artış var. Dev firmalar bile iflas ertelemek için mahkeme kapısında kuyrukta. Piyasada artık çok az firmanın çeki geçerli. Diğerleri karşılıksız çıktığı için kimse çek kabul etmiyor.1 kilo et, hükümetin sözlü müdahalesine rağmen halen 50 lira seviyesinde. Tüm bunların yaşandığı bu ülkede halk halen krizin farkında değil. Ülkeyi yöneten insanlar halen bu ülkede derin bir krizin yaşandığı konusunda vatandaşı uyarmıyorlar zaten bir ekonomik sıkıntı olduğu gerçeğini de kabul etmiyorlar. Tam tersi daha çok harcama yapması için yasalarla teşvik ediyorlar.
 
REJİM DEĞİŞİMİNDE DE DİK DURACAĞIZ
“Bu ülkede rejimi değiştirmeye çalışıyorlar.” Diye sözlerine devam eden Törk, “Nasıl hassas bir konuda kanun tasarısını meclisten geçirmek üzere olduklarında tepkimizi gösterdik ve tasarının geri çekilmesi için çaba gösterdik, bu ülkenin rejimini değiştirmek üzere oldukları zamanda aynı şekilde dimdik karşılarında olacağız.”dedi.