Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Toz yüzünden evlerinin camlarını dahi açamıyorlar

Emek Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, Kroman Çelik Fabrikası’ndan çıkan toz yüzünden zor günler geçirmeye devam ediyorlar. Gazetemizi mail ve telefon yağmuruna tutan mahalle halkı, toz yüzünden evlerin camlarını dahi açamadıklarını iddia ettiler.

Toz yüzünden evlerinin camlarını dahi açamıyorlar
22 Eylül 2017 - 10:46
Kroman Çelik Fabrikası’ndan yayılan duman ve tozlar Emek Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde yaşayan vatandaşlarI bezdirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda da gündeme gelen bu tozlar yüzünden mahalle halkı, zor günler geçiriyor.  Gazetemize mail ve telefon yoluyla ulaşan vatandaşlar, tozlar yüzünden evlerinin camlarını dahi açamadıklarını belirttiler. Kroman Çelik Fabrikası’nın yol açtığı gürültü ve toz kirliliğinin önlenmesi için defalarca ilgili mercilere müracaatta bulunduklarını ifade eden Emek Mahallesi Mithatpaşa Caddesi’nde yaşayan vatandaşlar, ‘’Evlerimizin içlerine kadar bu tozlar geliyor. Mecburen bu toz dumanı solumak zorunda kalıyoruz. Üstümüz fabrikada çalışanlar kadar kirleniyor. Kapı pencerelerimizi açamıyoruz. Çatılarımız bile tozlardan dolayı bembeyaz. Hergün evimizi silip süpürüyoruz. Bu tozlar sağlığımızı özellikle de çocuklarımızı olumsuz yönde etkiliyor. Yetkilier bu duruma acil çözüm bulmalı” dediler.
 
KROMAN GAZETEMİZE CEVAP VERMİŞTİ
Kroman Çelik Sanayi A.Ş. Yetkilileri ise geçtiğimiz aylarda yaptığımız ‘’Toz yüzünden çile çekiyorlar!’’ haberimizin ardından yaptıkları yazılı açıklamada,’’ Tesisimizde toz çıkabilecek tüm bacalarda torbalı filtre sistemi ile toz tutulmaktadır. Süpürge aracı ile tesisimizdeki yollar sürekli olarak temizlenmektedir. Tesisimizde alınan tüm önlemlerin ve fiziksel şartların yeterli olduğu  Çevre Bakanlığı tarafından 25. 08.2014 tarih 8690 sayılı yazısı ile de onaylanmıştır. Çelikhane bacamızda sürekli ölçüm sistemleri bulunmakta olup, bacamız 24 saat Çevre Bakanlığı ve Kocaeli Çevre İl Müdürlüğü tarafından izlenmektedir. İzleme sonuçları kaydedilmekte ve kayıtlı ver,iler de geçmişe dönük kontroller yapılabilmektedir.  Tesisimizden çevreye herhangi bir kirletici emisyon olmadığı 18.11.2016 tarihinde Çevre İl Müdürlüğü tarafından akşam 21.00 civarında gerçekleştirilen ani  denetimde de tespit edilmiştir.’’ demişti
 
VATANDAŞ NE YAPSIN?
Emek Mahallesi Mithatpaşa Caddesİ sakinleri ise bu tozların evlerine kadar girdiğini her zaman ispat edeceklerini ve gerekirse eylem dahi yapacaklarını söylediler. Mahalle halkı bu toz bulutları yüzünden evlerinin hep toz içinde olduğunu ve günde 3-4 sefer temizlik yapmalarına rağmen bu tozların temizlenmediğini belirttiler.