Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Gebze bölgesi bana sahip çıkacak!

CHP Ardahan Milletvekili, Gebze’nin çok yakından tanıdığı işadamı Ensar Öğüt, ilimizin her tarafını karış karış gezip vatandaşla buluşurken, ilk kez Gebze basını ile buluşup, Gebze’ye önemli mesajlar verdi. Öğüt, samimi bir ortamda geçen toplantıda gazetecilere adaylığı ile ilgili düşüncelerini sordu.Öğüt, “Gebze arkamda durursa, Büyükşehiri alırız”dedi.

Gebze bölgesi bana sahip çıkacak!
16 Eylül 2013 - 08:06
 Antik Cafe Restorantta gerçekleştirilen, 30 gazete sahibi, Genel Yayın Yönetmeni ve muhabirin katıldığı toplantıda konuşan Öğüt,  hem eleştirilerde bulundu hem projeleri hakkında bilgiler verdi hem de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ile ilgili gazetecilerin düşüncelerini aldı.
Tüm gazeteciler tarafından yakından tanınan ve onları yakından tanıyan Öğüt, konuşmasına, onları özlediğini ifade ederek başladı. Öğüt, “Kocaeli’nin son on yılına baktığımızda, hükümeti, bakanı ve büyük maddi gelirleri olan bir belediye için gelinen aşama bir hayal kırıklığıdır.Sanayi ve teknoloji kenti bir ilde, işsizlik ciddi bir boyutta.  On yılda harcanan 20 milyarlık paraya rağmen, ortada bir proje yok. Ulaşımı çözülmemiş, otopark sorununu bile çözememiş, düzenli bir kentleşmeyi gerçekleştirememiş, toplu konut projelerinin bile sağlık yapılamamış bir bir kent var karşımızda. Tabii, ısrarla yönetimde kalmak isteyen bir parti.”diye konuştu.
 
HER YER DÖKÜLÜYOR
Kocaeli’nin batı yakasında yani Gebze bölgesinde bazı düzenlemeler, birkaç üst geçit, belediyeciliğin rutin görevleri olan ağaçlandırma, parke, yol, kaldırım, çöp toplama, idari binalar, kültürel aktiviteler ve sosyal yardımlar  dışında bir proje olmadığına dikkat çeken Ögüt, “Kuşkusuz, doğu yakasında da bir şey yok. Gezdiğim ilçelerde Gebze gibi. Sadece İzmit’te büyük projeler görebilirsiniz o da 10 yıl öncesine ait. Bırakalım büyük projeleri, geçmişte yapılmış olanları da sattılar. Doğalgaz, Seka fabrikası gibi...Sırada ülkede bir başka örneği olmayan ve bizimde su içtiğimiz barajın satılması var. Bu yüzden ilimizin her tarafı dökülüyor. Bu yüzden bol reklamla makyaj yapıyorlar.Her yerde şikayetler çok” diye konuştu.
 
GEBZE BÜYÜDÜ AMA GELİŞEMEDİ
Bırakalım Türkiye’yi dünyanın en önemli sanayi kentlerinden biri olan Gebze ve çevresinde  işsizlik,  çevre, ulaşım, kentsel yapılaşmanın büyük sorun olmaya devam ettiğine dikkat çeken Öğüt, “ Göreve gelirsek, öncelikle işsizlik sorununu çözeceğiz. Kentin oturulacak, gezilecek, eğlenilecek, keyif alınacak bir çekim merkezi haline getireceğiz. Metro başta olmak üzere toplu taşıma sistemleri ile trafik sorununu bitireceğiz. Mahallelerimizde cidi kentsel dönüşüm güvensizliği, 2-b sıkıntıları var. Vatandaş lehine bu sorunlara son vereceğiz” dedi.Öğüt, tüm il çapında ihtiyaçlara göre, dengeli ve adil bir şekilde planlama ve proje yapılacağını ifade etti.
 
GEBZE ARKAMIZDA DURURSA BU İŞ TAMAM
Gazetecilerin Büyükşehir Belediye başkanlığı ile ilgili sorularını da yanıtlayan Öğüt, “AKP kadrolarından bu kadar. Şimdi yeni bir dönemin açılması lazım. Şimdi şu sorunun yanıtını bulmamız lazım. Bu kişi Ensar Öğüt’mü? Tüm ilçelerde gönüllü komiteler kurulmuş, davet ediyorlar gidiyorum.  Bu bölgenin insanı olarak, önce diğer bölgelerden başladım. Onlardan görüş soruyorum. Her yerde bunları göndermemiz için, yola çıkmam isteniyor. Ben tüm hazırlıklarımı yaptım.  Ben bu kentin insanıyım. Buradan siyasete başladım, burada iş yapıyorum. Komşularım burada. Önce, Gebze benim arkamda durmalı. Komşum beni desteklemiyorsa, aday olmanın bir anlamı olmaz. Bu yüzden, Gebze’nin  desteği önemli. ”dedi.
Kendisinin aday olması ilçe, il örgütleri, milletvekilleri ve genel başkanın bu görevi kendisine vermesi gerektiğini, takdir kendisi olursa, Büyükşehir belediye başkanlığını kazanacağına inandığını, kendisinin aday olmaması durumunda da aynı şekilde partisinin adayına çalışacağını söyledi.
Gazetecilerin çok sayıda sorusunu yanıtlayan, önerilerini dinleyen Öğüt, Gebze adaylarına ilişkin ise, partisinin karar vereceğini ifade ederek yorum yapmaktan kaçındı.