Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Işık; Kocaeli bizim kalemiz

AKP İl Başkanlığı’nın düzenlediği bayramlaşma programında konuşan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, “Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık” dedi

Işık; Kocaeli bizim kalemiz
05 Temmuz 2016 - 21:28
 AKP Kocaeli İl Başkanlığı geleneksel bayramlaşmasını gerçekleştirdi. İl başkanlığı binası önünde gerçekleşen bayramlaşmaya; Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, eski Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, milletvekilleri Cemil Yaman, Sami Çakır, İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Mehmet Akif Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, eski il başkanı Mahmut Civelek, ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş dışında 11 ilçenin belediye başkanları ve İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz katıldı. Programda İlk olarak protokol konuşmaları gerçekleşti. Ardından partililer bayramlaştı. Programda konuşan Bakan Işık, “Demokrasinin önündeki engelleri kaldırdık” dedi.

 

SOFRAMIZI PAYLAŞTIK

İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Ramazan ayında genel merkezimizin çizdiği doğrultuda çalışmalarımı yapmaya gayret ettik. Ramazan ayı boyunca 7 bin ailemizle ortak olduk, soframızı paylaştık. Biraz sonra kent bayramlaşması var. Bu bayramlaşmada özellikle teşkilat bayramlaşmamızı icra ettikten sonra burada il başkanlığımızın bayramlaşmasını yapıyoruz. Bu birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için bir araç. İnşallah Ramazan’dan sonra Kocaeli teşkilatı olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

 

MİKROPLARI UZAKLAŞTIRACAĞIZ

Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bugün bayram. Dün sağlığı yerinde olanın yemesi içmesi haramdı. Bugün de yememsi haram. Ama ülkemizde bayramları karartmak isteyenler var. Ama bu mikropları, bu virüsleri ülkemizin bünyesinden çekip atacağız. Bunun tek yolu birlik ve beraberliğimizdir. Bizler siyaseti hizmet olarak görüyoruz. AKP iktidarı olarak başta cumhurbaşkanımız, bakanlarımız ve vekillerimizle milletimize hizmet etmek yolunda aynı şevkle devam ediyoruz. Milletimizi hizmet bayramında da bayramlarla buluşturuyoruz. Boş işlerle uğraşmıyoruz. İtiş kakış yok hizmet var” dedi.

BİRLİK OLMALIYIZ

Daha sonra konuşan AKP Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, “Yardımlaşma ve dayanışmayı en iyi şekilde icra ettiğinize şahit oldum ve bunun için size teşekkür ederim. Bu süreç bizi daha iyi kenetlendirecek ve birlik ve beraberliğimizi arttırmalıdır. AB sürecine baktığımızda bu topraklarda, Müslüman coğrafyasında bu sıkıntıların artacağının belirtisi. Ama bir birlik olmalıyız. Be buradan mesajı böyle görüyorum ve böyle aktarıyorum Ne yaparlarsa yapsınlar bu hareketin ilerleyişini, 2023 vizyonuna ulaşmamızı engelleyemeyecek. Ok güçlü bir dünya liderimiz var” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

 

ENGELLERİ KALDIRDIK

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Hepinizin Ramazan bayramını tebrik ediyorum. Bugün burada 30’uncu bayramımızı kutluyoruz AKP çatısı altında. Rabbim nice yıllara bu ülkeye hizmet etmeyi nasip etsin Birbirimize kenetlenerek önce iktidar olduk Sonra çözülemez denilen birçok kronik sorunu çözdük. Eğer bu ülke dün İMF’nin 5 kuruşuna muhtaçken, bugün İMF’ye kredi açıyorsa başka söze gerek yok. Demokrasinin önündeki her engelleri kaldırdık. Her şeyin yasak olduğu günlerden özgürlük dengesine sahip i ülke haline geldik. TSK’nın caydırıcı gücünü arttırmak ve bu bölgede varlığımız garantilemek adına yapılan çalışmalarda öneli rol aldık. Artık birçok silah ve mühimmatta dışa bağlı değiliz.

 

AKP’NİN KALESİ

Kocaeli’de en son seçimlerde aldığımız oyla son yılların rekorunu kırdık. Bu sefer hedefimiz yüzde 56 buçuk oy. Bu oy oranı Kocaeli’yi Türkiye’de AKP’nin kalesi yapar. Ama her şeyin tesadüf olmadığını bilenlerdeniz. Partimizi kurduğumuz bugüne kadar hem ülkemize hizmet ediyoruz. Elbette büyük bir teşkilatız. Böylesine büyük bir teşkilat içerisinde sorunlar olmaz mı? Elbette olur. Ama çözülemez değildir bunlar. Bugün Kocaeli teşkilatı tüm teşkilatlara örnek oluyor. Genel merkezde kime sorarsanız sorun en iyi 3 teşkilat arasına Kocaeli teşkilatını yazarlar. Hatta çoğu 1’inci sıraya yazar.

 KAHRAMANLIK GÖSTERİYORLAR

Şu an Türkiye’nin üzerinde çalıştığı en büyük sorun terörle mücadele. Askerimiz, polisimiz, köy korucumuz terörle mücadelede kahramanlık gösteriyorlar. Terörle mücadele derken sadece teröristle mücadele etmiyoruz. 34 yıldır yapılan terörle mücadele en iyi noktasındadır. Terör örgütünün bu operasyonlardan sonra belini doğrultması mümkün değildir. Bunu yaparken iş sadece askere ve polise bırakmıyoruz. Bir kere bölgede insan hakları konusunda çok hassasız. Dikkat ederseniz şu anda bölge insanı devletinin yanında. İşte bu gösterilen hassasiyetin bir sonucudur. Hiçbir sivilin kılan zarar gelmemesi için yaptığımız uğraşılar nedeniyle mücadele uzun sürüyor. Terörün finans kaynaklarını kurutmaya yönelik Lice operasyonu sonlandı. Bu mücadeleyi bu boyutla sürdüreceğiz.

 

HESAP VERECEKLER

Bir mücadelemiz daha var. Teröre destek veren mihrakların hukuk önünde hesap vermesi. Terörün ya yanındasınızdır ya da karşısındasınızdır. Şimdi terörist cenazesine katılanlar bunun hesabını verecekler. O cenazeye katılıp kahraman güvenlik güçlerimizin çalışmalarına hakaret edenler bunu hesabını verecek. Meclis yasama olarak üzerine düşeni yapıyor. Umarım yargı da üzerine düşeni yapacak. Tabi bu operasyonlarda 500’ün üzerinde şehidimiz var. Bu şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

 

HASTANE AÇILACAK

Osmangazi Köprümüzü açtık. Devlet hastanemizin yapımı sürüyor. Fatih Devlet Hastane’mizin yapımı sürüyor. 2017 yılında Çayırova’ya yeni bir hastane kazandıracağız. En geç 3 yıl içerisinde kuzey Marmara otoyolumuz da bitecek. Artık Kocaeli metroyu konuşuyor. İzmit Kandıra yolunun temelini atacağız. İnşallah Kefken’e kadar uzanan bu yol duble yol haline gelecek. Allah birliğimiz ve dirliğimizi bozmasın. Bu bayramın sadece ilimiz için değil, bütün insanlık için kurtuluşa vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum.”