Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

SEDAŞ Proje ödülleri dağıtıldı

SEDAŞ’ın Başarılı “Proje Fikri Yarışması’nda” Başarılı Proje Sahipleri Ödüllerini Aldı Ödül kazanan başarılı projelerin sahipleri için düzenlenen törende teşekkür belgeleri ve plaketler SEDAŞ yöneticilerince teslim edildi

SEDAŞ Proje ödülleri dağıtıldı
14 Mayıs 2016 - 13:06
 SEDAŞ’ın, Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerindeki üniversitelerle işbirliği geliştirerek, öğrencilere katma değer sağlamayı ve geleceklerine yatırım yapmayı ve sürdürülebilir olmasını hedeflediği Proje Fikri Yarışması’nın ilkine ait sonuçlar açıklandı. Açıklamanın yapıldığı ve ödüllerin sahiplerini bulduğu, öğrencilerin, akademisyenlerin ve SEDAŞ yöneticilerinin katıldığı ödül töreni Serdivan Tunatan Tesislerinde gerçekleşti.

KAZANANLAR BELLİ OLDU

Enerjinin üretiminde, iletiminde, dağıtımında, çevre ile uyumunda ve enerjide iş güvenliği alanlarında, “Toplum İçin Yeni Teknolojiler” temasıyla yeni proje fikirlerinin yarışmasını sağlamak  amacıyla SEDAŞ tarafından hayata geçirilen Proje Fikri Yarışması’nın kazananları belli oldu.

BEŞ ÜNİVERSİTEDEN ÖĞRENCİLER YARIŞTI

Başvuruda bulunan öğrencilerin, değerlendirme kuruluna proje sunumlarını yapmasının ardından, Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ), Düzce Üniversitesi (DÜ), Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) akademisyenleri ve SEDAŞ yöneticilerinde oluşan kurulda, projeler puanlama yapılarak değerlendirildi. Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonrasında dereceye giren projelerin sahipleri, akşam yemeği organizasyonuyla birlikte düzenlenen törende plaket ve ödüllerini SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven’in elinden aldı.

İLK ÜÇLE BİRLİKTE 12 PROJEYE ÖDÜL VERİLDİ

2016 yılının ilk günlerinden itibaren süren heyecanlı bekleyiş, 11 Mayıs Çarşamba günü, Serdivan Tunatan Tesisleri’nde sona erdi. Jüri tarafından yapılan ön değerlendirmenin ardından, Proje Fikri Yarışması’nın birincisi Volkan Ulutaş, ikincilik sahipleri Armağan Ünal ile Muhammet Çavuşoğlu ve üçüncülüğe layık görülen Mert Kesici, yapılan ödül ve plaket takdiminin ardından, değerlendirmeye kalan öğrenciler, akademisyenler ve SEDAŞ yönetim ekibi birlikte akşam yemeği yedi.

“PROJE SÜRDÜRÜLEBİLİR OLACAK”

Bekir Sami Güven, törenin açılış konuşmasında “SEDAŞ olarak ‘Geleceğe yatırım yapmanın tek yolu insana yatırım yapmaktır’ felsefesini kendi potamızda eriterek Proje Fikri Yarışması’nı hayata geçirdik. Bu projedeki amacımızı, geleceğin bilim insanlarını bulmak, birbirinden zeki öğrencilerimize proje üretme motivasyonu sağlamak, araştırma ve buluş yapma heyecanını aşılamak, insanlığa katkıda bulunacak eserler ortaya çıkarmak olarak belirledik. Umuyorum ki, gençlere yol göstermek, proje üretmeyi teşvik etmek ve geleceklerine bir nebze de olsa katkı sağlamayı hedefleyerek çıktığımız bu yolda, amacımıza ulaşmış ve genç arkadaşlarımızın geleceklerine katkı sağlayabilmişizdir” dedi. Güven ayrıca, Proje Fikri Yarışması’nın sürdürülebilir olmasını dilediğini de belirtti.

GTÜ REKTÖRÜNDEN DE TEŞEKKÜR

Güven’in ardından konuşan Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Haluk Görgün ise Proje Fikri Yarışması’nı ilk günden bu yana oldukça beğenerek desteklediğini belirtti ve gençlerin önünü açmayı hedefleyen bu projede emeği geçen tüm SEDAŞ ekibine teşekkür etti. SEDAŞ İcra Başkan Vekili Petr Zachoval da mansiyon ödülü alan 9 ayrı proje sahibine ayrı ayrı plaketlerini vererek başarılı projeler yapan ve başarıyla sunumlarını gerçekleştirerek ödül almaya hak kazanan öğrencileri ayrı ayrı tebrik etti. 

_______________________________