Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

'Çok uğraştım başaramadım'

CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali dün ilçe binasında düzenlediği basın toplantısı ile görevinden istifa ettiği açıklandı.

'Çok uğraştım başaramadım'
17 Aralık 2014 - 12:00
ÇALIŞMALAR OYLARA YANSIMADI
Toplantıda konuşan CHP Darıca İlçe Başkanı Selman Kösali, 32 ay boyunca yönetimi il beraber görev yaptıklarını söyleyerek, “32 ayda neler yaptığımızı partiyi nereden alıp nereye getirdiğimizi biliyorsunuz. Verdiğimiz sözlerin büyük çoğunluğunu yerine getirdik. Yerelde iyi bir muhalefet ettiğimizi düşünüyoruz. Kadın ve gençlik kolları, meclis üyesi adayları üzerlerine düşeni yaptı. Ancak bu çalışmalar oylara yansımadı. Bunun değerlendirmesini yapamadık” dedi.
 
ELİMİZDEN GELİNİ YAPTIK
 
İstifa gerekçelerindeki en önemli sebeplerinden birinin önümüzdeki genel seçimleri kaldıracak güçlerinin olması olduğunu ifade eden Kösali, “İki seçimi alamayan bir örgütün üçüncü seçimi alma gibi bir durumu yok.  Örgütün yenilenmesi gerekiyor. Bu bir nöbet değişimi. Biz görevde olduğumuz sürece elimizden geleni yaptık. Fakat başarılı olamadık. Onun için bu görevi bırakmak istiyorum.  Partimizin kimseye borcu yoktur. Artık süreç başlayacak. Yönetime teşekkür ediyorum” diye konuştu. Parti içinde bir bando takımı ve birde piyade takımı olduğunu belirten Kösali, “Bando alkış istiyor ve partide göremiyoruz. Bando takımını iyi izleyin seçimden seçime ortaya çıkıyor. Partinin yarısı bile partiye gelmiyor. Bunlar AKP’den daha tehlikelidirler. Ben bu partide birlik, beraberlik ve kardeşliği sağlayamadım. Fakat çok uğraştım” şeklinde konuştu. 
 
ÜYE YAPISI YENİLENMELİ
 
Genel seçimlerin yaklaştığını vurgulayan Kösali “Seçimler yaklaşıyor. Önseçim olması gerekiyor. Bu konuda da bir iki uyarım olacak. İl başkanları ve yöneticiler üye yapısında şikayetçiler. İki seçim yaptık üyelerin yüzde 60 katılımı oldu. Katılım düşük. Sebebi üye yapısı eski ve hantal. Üye yapısı yenilenmeli. Bu yapı ile ön seçim sıkıntılı olabilir” dedi.