Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İl Başkanları 11. kez bir arada

Kocaeli’de ki siyasi parti il başkanları her ayın ilk pazartesi gerçekleştirdikleri toplantıyı bu ay 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla bir hafta gecikmeli olarak gerçekleştirdi.

İl Başkanları 11. kez bir arada
09 Mayıs 2017 - 09:27
Türkiye’de tek olan bu toplantıların bu ayki ev sahibi DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül oldu. Bu ay 11. Kez gerçekleşen Maşukiye Saklı Vadi Restaurant’ta gerçekleşen toplantıya CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu, DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve BBP İl Başkanı Serhat Duyar  katıldı. 
LANGIRT OYNADILAR 
Her ay bir il başkanının ev sahipliğinde gerçekleşen il başkanları toplantısının bu ay ki ev sahibi DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül oldu. Referandum sonrası ilk toplantı olma özelliği de bulunan toplantıda il başkanları samimi bir tablo sergiledi. AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan ve DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu ile CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay ve MHP İl Başkanı Aydın Ünlü birlikte langırt oynadı. Daha sonra ormanda hep birlikte yürüyüş yaptılar. Maşukiye Saklı Vadi’de gerçekleşen toplantı sabah 10.00 da başladı. Kahvaltı eşliğinde sakin bir ortamda gerçekleşen toplantıda il başkanları gündeme dair konuları konuşup görüş alış verişi yaptı. Toplantı sonunda açıklamayı ev sahipliğini yapan DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül yaptı. 
BU TOPLANTI GELENEK OLDU 
DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Bu bizim 11. İl başkanları toplantımız. Bu ay sahibi DP İl Başkanı olarak benim. Bizim il başkanları toplantımız artık bir gelenek oldu. İl Başkanları değişse de bu gelenek değişmeyecek. Geçtiğimiz haftalarda bir referandum geçirdik. Hayırlı olsun. Bugün kent takımlarımızın maçı var. Hepsine başarılar diliyoruz. Bugün BBP İl Başkanı Serhat Dura aramızda. Daha önce Şeref Gönenli bizlerle birlikteydi. Bundan sonra Serhat Duyar aramızda olacak. Bugün gündem maddelerimizden biri tramvaydı. İktidar partisi il başkanımızla görüştük ramazan da test sürüşü bayramdan sonra da resmi sürüşler başlayacaktır dedi.  Kentimize hayırlı olsun “ifadelerini kullandı. 
GENEL BAŞKAN ARAYIŞIMIZ YOK 
Meral Akşener’in DP Genel Başkanlığı için adının geçtiği sorusuna cevap veren DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, “Genel Başkan arayışımız yok. Medyada yer bulmak bizim için zor. Medyada yer buldukça genel başkanımızı dinleyen, izleyen genel başkanımızın önünün çok açık olduğunu söylüyor. Bizim partide siyaset yapmak zor. Merkez sağ çatısı var. Meral Akşener ve ekibi gelip orada siyaset yapabilir ama dediğim gibi genel başkan arayışımız yok” dedi.  
HELALLİK İSTEDİ 
Geçtiğimiz hafta SP Genel Başkan Yardımcılığına getirilen SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu veda ederek kendinden sonra gelen il başkanının da bu toplantıya önem vereceğine inandığını belirtti. İl Başkanlarından helallik istedi. DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu’nun sitemine çok üzülen Ejderoğlu, “DSP’yi unutmamız mümkün değil. Ülkemiz için önemli bir partidir. Bu şehirde bizim parti binalarımız da altlı üstlü. Yani komşuyuz. Her gün yüz yüze bakıyoruz. Halim bey çok saygı duyduğum bir ağabeyimdir” diye konuştu. 
YÜZDE 49’U TEMSİL EDECEK BİR ADAY ÇIKMALI 
Olağanüstü kurultay konuşuluyor, yukarıda yaşanan tartışma Kocaeli’de nasıl hissediliyor diye sorulan soruya CHP İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay, “Parti tabanında herhangi bir sıkıntı yok. Bizim parti çok sesli bir partidir. Diğer partilere benzemez, kendi içimizde birbirimizi eleştiririz. Her hangi bir şekilde parti organlarında alınmış bir karar yok. Yüzde 49’u temsil edecek bir aday çıkmalı. Bu partili ya da dışarıdan olabilir. Erken seçim olacağını düşünmüyorum. Cumhurbaşkanı adaylığı çıkışlarının şu an için yanlış olduğunu düşünüyorum. Ayrıca olağanüstü kurultay olma durumu yok. Partinin yetkili organları var. Önümüzdeki süreç olması gerektiği gibi işleyecek” ifadelerini kullandı.  
CEYHAN; AK PARTİ BÜYÜK BİR CAMİADIR
AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Kurucu liderimiz yapılan anayasa değişikliği çerçevesinde yeniden partimizin başına geçerek yoluna devam edecek. Bu hadise olağanüstü bir durum değil. Tüm partiler CHP ve MHP’de dahil 2017 yılında kongrelerini tamamlayacak. AK Parti’de böyle yapacak. Baş üstünde baş taş üstünde taş kalmayacak gibi bir algı var. Bunu doğru bulmuyorum. Partide bir takım değişiklikler olabilir. Ama bu kongre sürecinin ruhu gereğidir. AK Parti büyük bir camiadır. Fabrika ayarlarından hiç vazgeçmedi. Önümüzde bir kongre süreci var. Kocaeli için bir sorun yok. Kongre tarihi başladığında istişarelerimizi ederiz. Genel başkanımız seni dinlendirelim diyorsa gerekeni yaparız. Biz böyle olduğumuz için yerelde ve genelde halkımız bize oy veriyor. 7 tane il başkanının bu masada oturuyor olması bu kent için büyük bir nimettir. 
TÜRKİYE’DE İLKLER YAŞANMAYA DEVAM EDECEK
MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Kocaeli bizim, yapılan projelerin bizim projelerimiz olduğunu, eksikler olduğunda bunu iletebilmek için bu masada toplanılıyor. Ben inanıyorum ki budan sonra da Türkiye’de ilkler yaşanmaya devam edecektir. Biz de MHP olarak bu İlkerlerin yaşanmasında her zaman yer alacağız “ ifadelerini kulandı. 
SİTEM ETTİ 
Açıklamasına partileri sayarken kendi partisinin adını unuttuğu için SP İl Başkanı Sinan Ejderoğlu’na sitem eden DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu,” DSP bu ülke için önemli bir partidir. Başbakanlık yapan bir Genel başkanımız vardı. Şunun bilinmesini istiyorum DSP gümbür gümbür geliyor. Bu beraberliğin bu kente büyük faydalar sağladığını biliyorum. Bu beraberliği önemsiyorum. Türkiye’ye örnek olmasını göstermeliyiz. Türkiye’nin görmek istediği tablo da bu tablo. Ağabey, kardeş içerisinde birbirimize saygı duyan sevgimizi de gösteren kişileriz.