Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca'da otobüsler düzenli olarak temizleniyor

Darıca'da ulaşımın can damarını oluşturan otobüsler, her yeni güne başlamadan önce köşe bucak temizlenerek vatandaşın hizmetine sunuluyor.

Darıca'da otobüsler düzenli olarak temizleniyor
28 Eylül 2018 - 09:28
Günün ilk ışıklarıyla işe, okula yetişme telaşının da başladığı Darıca'da otobüsler, toplu ulaşım hizmetinin en önemli ağlarından birini oluşturuyor. S.S Öz Darıca Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi bünyesinde hizmet veren otobüsler köşe bucak temizleniyor. Seferlerini tamamlayarak garajlarına getirilen otobüslerde, temizlik ilk olarak dış yüzeyde başlıyor. Daha sonra insan sağlığına zarar vermeyen ve Sağlık Bakanlığınca onaylanmış ürünlerle otobüsün içindeki tüm metal-plastik yüzeylerin ve zeminin temizliği gerçekleştiriliyor. Günlük temizlik, araç içerisinde elle tutulan kısımların ilaçlanmasının ardından tamamlanıyor. Rutin işlemlerin haricinde otobüslerde, en az ayda bir detaylı ilaçlama gerçekleştirililiyor, 3 ayda bir de bakteri ve haşerelere yönelik ilaçlama yapılıyor. Özellikle mevsim geçişlerinde bulaşıcı hastalıkların yayılmasını önleme çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla haftada bir kez de bakteri ve virüslere karşı dezenfektasyon işlemi gerçekleştiriliyor. Temizlik işlemlerinin tamamlanmasının ardından ertesi günkü seferlerine hazır hale getirilen otobüsler, vatandaşın hizmetine sunuluyor.
DERDİMİZ İYİ HİZMET
S.S Öz Darıca Özel Halk Otobüsçüleri Kooperatifi Başkanı İsa Elkatmış, araçlardaki temizliğin 3 şekilde yapıldığını aktararak şunları kaydetti:
"Bunlardan birincisi günlük, rutin temizlik dediğimiz, otobüsün iç ve dış yüzeyinin temizlenmesi, en sık kullanılan ve elle tutulan kısımların ilaçlanması üzerine gerçekleştiriliyor. İkincisi de aylık detaylı temizlik dediğimiz çalışma. Bu çalışmada, rutin temizliğe ek olarak havalandırma kanalları, kapakları hava yoluyla bulaşan hastalıklara karşı ilaçlanıyor. Bu işlemde şoför mahalli, koltuk altları, kalorifer petekleri gibi alanlar temizlenip, ilaçlanıyor. Üçüncü olarak da üç ayda bir bakteri ve haşere ilaçlaması yapıyoruz. Bunlara ek olarak da toplum sağlığı açısından araçlarımız, geçiş mevsimlerinde grip ve nezle gibi hastalıkların yayılmasını engellemek adına haftada bir kez bakteri ve virüslere karşı dezenfektasyon işlemine tabii tutuluyor. Mümkün olduğunca araçlarımız vasıtasıyla bu hastalıkların yayılmasını engelleyerek, koruyucu sağlık hizmetlerine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Derdimiz Darıcalı vatandaşlara iyi bir hizmet vermek'' dedi.