Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Vali Güzeloğlu artık hediye veremeyecek

Başbakan Davutoğlu kamu kurumlarında tasarruf yapılmasıyla ilgili yayınlanan genelgeyi açıkladı. Genelge gereği Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ve 80 ilin valisi misafirlerine hediye ve plaket takdim edemeyecek.

Vali Güzeloğlu artık hediye veremeyecek
19 Aralık 2014 - 18:48
 Başbakan Ahmet Davutoğlu, yayınlanan genelge ile kamu kurumlarında tasarrufa gideceklerini söyledi. Genelge gereği valilikler dahil tüm kamu kuruluşlarında plaket ve hediye verme dönemi sona erecek. Kamu kurumları yıl sonu faaliyetlerini anlattıkları broşür, dergi ve kitap basımlarını da sonlandıracak. Ahmet Davutoğlu’nun konuyla ilgili konuşması şöyle; “ Yatırım yeri tahsis miktarını artırmayı istiyoruz. 41 eylem planı yer alıyor bu başlık altında. Daha fazla hizmeti elektronik ortamda sunacağız. İş yeri açma çalışma ruhsatlarını almayı basitleştireceğiz. Adli ve idari yargıda düzenlemeler yapacağız. Arazi envanterinin elektronik ortamlara aktarılmasını sağlayacağız.
 
PLAKET YERİNE AĞAÇ DİKİMİ
Resmi süreçlerde yer alan kurumlar için TÜİK’in kullanımına açılmasını sağlayacağız. İstatistiklerdeki kayıtların doğru kullanımı için eğitimler verilecektir. İstatistik veren bir eğitim kurumu halinde hizmet verecektir. Kurumlarda istatistik üretim sürecinde kavram tanım ve kodlamaları standart hale getireceğiz. Plaket ve hediyelerle ciddi bir israf veriliyor. Yerel yönetimler valilikler ve kurumlar plaket ve hediye sunumunda bulunmayacaklar. Ağaç dikimi fidan dikimi olabilir. Küçük ve basit bir belgeyle bu fidanlar yeter. Süslü plaketler kullanım değeri düşük hediyeler, kişileri öne çıkaran hediyeler kamuda olmayacak. Bunu başbakanlık genelgesi yapıyoruz. Odanın her tarafı plaket oluyor. Plaket işine gereksiz hediyelere son vermek lazım.”
 
CEBİNDEN ÖDEYEBİLİR
Bilindiği üzere kentimizde Kocaeli Valiliği’ne gerçekleştirilen her ziyarette Valilik tarafından misafirlere vazo, Hereke Halısı ve plaket gibi kimi hediyeler takdim ediliyor. Yayınlanan genelge gereği bu uygulama da sona erecek. Uygulama sona erdikten sonra Valilik’in ne yapacağı ise henüz bilinmiyor. Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun önünde 2 seçenek bulunuyor. Güzeloğlu ya gelen misafirlerine sunacağı hediyelerin ücretini kendi cebinden ödeyecek ya da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da dediği gibi fidan ve ağaç dikimi için gerekli prosedürü uygulayacak.