Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca Final, gazetecilerle buluştu

Darıca Final Eğitim Kurumları Yönetimi, Genel Yayın yönetmenimiz Erol Polat’ın da aralarında bulunduğu bölgemizde gazetecilik yapan basın mensuplarını 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle öğrencileriyle buluşturdu.

Darıca Final, gazetecilerle buluştu
14 Ocak 2020 - 16:17

Kurumun merkez binasındaki konferans salonunda  öğrencilerle bir araya gelen basın mensuplarına, katılımları nedeniyle ‘’Teşekkür Belgesi’’ veren Darıca Final Okulları Genel Müdürü Murat Kaya, ülkemizdeki ilk gazetenin yayını ve tarihi hakkında kısa bir bilgilendirme konuşması yaptı. 

Anadolu Lisesi  Müdürü Şevket Ababay, Ortaokul Müdürü Murat Zengin, İlkokul Müdürü Ceyda Ramazanoğlu, öğretmenler ve öğrencilerinde katıldığı konferansa, konuşmacı olarak katılan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat,  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nün ardından  2 sonra kutlanacak 16 Ocak Basın Onur Günü’nün önemine değinerek, öğrencilerden Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmit’e gelip buradan tüm dünyaya basın aracılığıyla mesaj göndermesinin unutulmaması gerektiğini hatırlattı. İzmit’deki toplantının ardından Mustafa Kemal Atatürk’ün 4 gün sonra Darıca’ya da uğradığını hatırlatan Polat, öğrencilere Atatürk’ün Nutuk’da sık sık Darıca’dan bahsetmesinin nedenlerini youtube magazin araştırmaları gerektiğini ifade etti.






Toplantıya katılan basın mensupları meslekleri ile ilgili görüşlerini aktarmalarının ardından öğrencilerden gelen soruları sosyal medya haberleri cevaplandırdılar. 

Programın sonunda gazetecilere katılımları nedeniyle Teşekkür Belgesi takdim edilirken, gazeteciler de  meslekleri hakkında görüş belirtmeleri için fırsat yaratan Darıca Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü Murat Kaya’ya ve yönetimine teşekkür ettiklerini ifade ettiler.