Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kredi musluğu ne zaman açılacak?

Bankacılar, CEO Club toplantısında neler konuşuyor?

Kredi musluğu ne zaman açılacak?
05 Ekim 2012 - 16:28
Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın,"Bizim risk olarak görmediğimiz kredi kartını bizim adımıza birileri dert ediniyor" dedi. Vodafone’un düzenlediği CEO Club toplantısında bankacılık sektörünün görünümüne ilişkin açıklamalarda bulunan Aydın, kredi kartlarında bir sorun beklemediğini söyledi.
 
DAHA ÇOK KREDİ VERECEKLER

Gelecek yılın 2012’ye göre Türkiye’de daha iyi olacağını ifade eden Aydın, "Sektör biraz daha fazla kredi verecek diye düşünüyorum" dedi. Toplantıda konuşan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen ise bankacılık sektörüne ilişkin yeptığı değerlendirmede; "Garanti Bankası açısından baktığımızda, kredi büyümesi düşüyor, kârın kalitesi düşüyor, marj düşüyor, bu da devam edecek gibi duruyor" dedi. Bankacılık sektörü için 2012’nin iyi bir yıl olduğunun söylenemeyeceğine dikkat çeken Özen, 2013’ün kârlılık açısından biraz daha iyi bir yıl olacağını belirtti.
 
BANKACILAR HANGİ KONUDA ZORLUK ÇEKECEK?

Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, 2013’te kredilerde büyümenin bu yıla oranla daha iyi olmasını beklediklerini ifade etti. Toplantıda konuşan Denizbank Genel Hakan Ateş ise 2013 yılında sektörün zorluklarının; düşük büyüme, kârlılığın azalması ve aktif kalitesinin bozulması olacağını söyledi.