Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Şenkayalılardan muhteşem gece!

Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu Darıca Kapalı Spor Salonu’nda muhteşem bir kutlama gecesi yaptı. Katılımın yoğun olduğu gecede sanatçılar davetlileri coştururken gecenin sonunda Erzurumlular halay çekti.

Şenkayalılardan muhteşem gece!
23 Nisan 2013 - 09:30
 Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu Erzurum’un düşman işgalinden Kurtuluşunun 95’inci yılı münasebeti ile Kurtuluş gecesi düzenledi. Kutlu Doğum Haftası nedeni ile Kur’an-ı Kerim okutularak başlayan gece geç saatlerde son buldu. Geceye AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Darıca İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Kaçmaz, Gebze İlçe Emniyet Müdürü A. Kadir Demir, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan, Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Ağtaş, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, CHP Darıca ilçe Başkanı Selman Kösali, CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar, Misafir olarak; Erzurum Vali Yardımcısı Mehmet Gök, Erzurum İli Şenkaya İlçesi Kaymakamı Murat Şener, Şenkaya Belediye Başkanı Gökbil Özcan, Şenkaya Ziraat Odası Başkanı İbrahim Özcan, Şenkaya Esnaf Odası Başkanı Fahret Harbi, Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan danışmanı Ergün Şahin, Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu Başkanı Coşkun Köycü, Erzurum dernek başkanları ve çok sayıda Şenkayalı katıldı.
 
ŞENKAYA ARTIK ETKİN OLACAK
Program Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ile başladı. Daha sonra söz alan Başkan vekili Şenyurt Topal açılış konuşmasını yaptı. Şenkayalı hemşerilerimizi bir arada görmenin büyük onurunu yaşıyoruz” diyen Şenyurt Topal şöyle konuştu: “Şenkaya’da iş imkânlarımızın sınırlı olduğundan bugün birçok hemşerimiz Şenkaya’nın dışında yaşıyor. Şenkaya eğitime büyük önem veren bir ilçedir. Bunun için bugün birçok Kamu kuruluşunda Şenkayalı bir hemşerimize rastlamak çok kolay. Bizler Şenkaya Köy ve dernekleri bir araya gelerek federasyonumuzu kurduk. Dağınık ve etkin hemşerilerimizi bir araya getirmek için bunu yaptık. Gücümüzü Şenkaya’mız için kullanmak için bir aradayız. Gecemize gelerek bizleri onurlandıran Şenkayalı hemşerilerimize ve misafirlerimize çok ama çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
DERNEKLERE SİYASET SOKMAYIN
Daha sonra söz alan AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise şöyle konuştu:” Derneklerimizi bir arada görmek, Federasyon çatısı altında görmek çok güzel. Sizlerin birlik ve beraberliği bizler için çok önemli. Bu gücünüzü doğru kullanmanız takdirde birçok zorluğu aşacağınıza inancım tamdır. Sizlerden istirhamım Derneklerinize Siyaset sokmayınız. Siyasetin girdiği dernekler verimli olamazlar. Kuruluş amaçlarına hizmet edemezler. Çünkü derneklerimizin içinde her siyasi görüşe sahip insanlarımız var. Her görüşe saygı göstermek bizim görevimiz olmalı.” Dedi.
 
ŞENKAYA’YA YATIRIM ÇAĞRISI
Gecede söz alan Şenkaya Belediye Başkanı Gökbil Özcan hemşerilerini Şenkaya’ya yatırım yapmaya davet etti. Gökbil şöyle konuştu:” Şenkayalı hemşerilerimizi Federasyon adı altında birlik içinde görmek çok güzel bir duygu. Sizler yüzlerinizi Şenkaya’ya döndünüz. Bu bizi çok ama çok mutlu etti. Eğitimi yüksek bir ile olmamızdan dolayı sürekli göç verdik. Dışarıda birçok hemşerimiz yaşıyor ama Şenkaya’da bugün birçok hizmete ihtiyaç duyuyor. Siz değerli gurbetteki hemşerilimizden Şenkaya’ya yatırım yapmanızı istiyorum. Şenkaya’ya mutlaka gelmenizi istiyorum” dedi.
 
GECE HALAYLARLA SON BULDU
Gecede ayrıca Darıca Kaymakamı Osman Ateş, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, Erzurum İli Şenkaya İlçesi Kaymakamı Murat Şener, Ünlü Kalp Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez, Şenkaya ve Köy Dernekleri Federasyonu Başkanı Coşkun Köycü’de kısa birer selamlama konuşması yaptılar. Gecede Öğrencilerin hazırladıkları Tiyatro gösterisi büyük alkış alırken, 
Erzurum Bar Ekibi büyük ilgi gördü. Gecede sahne alan sanatçılar; Fatma Akküz, Yıldırım Budak söyledikleri Türkülerle davetlileri coşturdu. Gecede ayrıca Âşık Nuri Çırağı ve Şair İlhan Kınalı’da sahne aldı. Program Halaylarla son buldu.