Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

3 ülkeden öğrenciler Darıca'ya geldi

Darıca Mehmet Akif Ortaokulu tarafından yürütülen Erasmus+ Projesi kapsamında 3 ülkeden öğretmen ve öğrenciler Darıca’ya geldi.

3 ülkeden öğrenciler Darıca'ya geldi
15 Ocak 2018 - 08:19

Darıca Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan Mehmet Akif Ortaokulu’nda görev yapan İngilizce Öğretmeni Sema Aykuş tarafından projelendirilen Erasmus+ projesi kapsamında Litvanya, İspanya ve Finlandiya’dan öğretmen ve öğrenciler Darıca’ya geldi. Okulda yürütülen, “Ozanlar, Gazeteciler, Hikaye anlatıcılar, Gezginler, Aktörler, Toleransın Savunucuları ve Kahramanlar” adlı Erasmus+ projesi kapsamında Darıca’ya gelen yabancı öğretmen ve öğrenciler Mehmet Akif Ortaokulu’nda lokum ve kolonya ile karşılandı. Daha sonra tek tek sınıfları gezen grup derslere katıldı. 

 

6 GÜN KALACAKLAR 

Projeyle ilgili gazetemize bilgi veren İngilizce Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Sema Aykuş, “3 ülkeden gelen öğretmen ve öğrencileri Erasmus+ projesi kapsamında ağırlıyoruz. 6 gün sürecek bir program var. 17 Ocak’a kadar misafirlerimiz burada olacak” dedi. 

 

YAŞAYARAK GÖRME FIRSATI BULACAKLAR 

Konuyla ilgili açıklama yapan okul müdürü Fetullah Çamlıca, “Projemiz Eylül ayında Ozanlar, Gazeteciler, Hikâye anlatıcılar, Gezginler, Aktörler, Toleransın Savunucuları ve Kahramanlar olarak kabul edildi. İki yıl sürecek olan projemizin ilk ayağı Kasım 2017’de Litvanya’da yapılan Ulusötesi Toplantısı ile hareketliliğe başlamış oldu. Öğrencilerle birlikte okulumuzda yapılmakta olan projemiz diğer ülkelere yapılacak hareketlilikle devam edecek. Projemizde ortak ülkeler diğer ortak ülkelerin eğitim sistemlerini, kültürlerini, tarihlerini inceleme ve yaşayarak görme fırsatı bulacaklar. Okulumuz adına mutluyuz. Böyle bir programa ev sahipliği yaptığımız için. Önümüzdeki dönemlerde de farklı projeler üreteceğiz” ifadelerini kullandı.