Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

AHBAP Kocaeli'den Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı

Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP) 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü dolayısı ile Kocaeli'nin her ilçesinde vatandaşlara bir bildiri dağıttı.

AHBAP Kocaeli'den Kadına Yönelik Şiddet Farkındalığı
28 Kasım 2017 - 08:57

Anadolu Halk ve Barış Platformu (AHBAP), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla dün vatandaşlara bir bildiri dağıttı. AHBAP Kocaeli, Kocaeli'nin 12 ilçesinin ilçe merkezlerinde kadın ve erkeklere yönelik yüzlerce bildiri dağıttı. Kadın vatandaşlara dağıtılan bildirelerde, "Merhaba dünyayı güzelleştiren kadın! Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Her gün şiddet mağduru kadın haberleri okuyorsun, duyuyorsun... Belki karşılaşıyorsun o kadınlarla ve belki de o kadın sensin. Unutma! Haklı şiddet yoktur, şiddete uğramış haklı kadın vardır. Hangi sebeple olursa olsun karşılaştığın fiziksel, ruhsal, maddi ve cinsel şiddete karşı sessiz kalma. 

YARDIM İSTEYEBİLİRSİN 

Kendini savunabilecek kadar haklı ve güçlüsün. Öncelikle polise veya bulunduğun yer jandarma bölgesinde ise jandarmaya ulaşmalısın. Ancak tıbbi müdahaleye acil ihtiyaç duyarsan doğrudan bir sağlık kuruluşuna gitmeli ve şiddet gördüğünü dile getirmelisin. Bu durumda vaka hastane polisine intikal ettirilir. Doğrudan Cumhuriyet Savcılığı nezdinde de şikayetçi olabileceğin gibi,  İl ve İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, belediyelerin veya baroların Kadın Dayanışma Merkezleri, Mor Çatı gibi çeşitli kadın örgütlenmelerinden yardım isteyebilir veya Alo 183’ü arayabilirsin. 

SAYGIYLA ANIYORUZ

Kocaeli Ahbap olarak Özgecan Aslan, Helin Palandöken, Fatma Açıkgöz, Sezgi Kırıt gibi kadın cinayetlerine kurbangitmiş nice kadınlarımızı saygıyla anıyoruz. 'Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Mustafa Kemal ATATÜRK" ifadelerine yer verildi. Erkek vatandaşlara dağıtılan bildirilerde ise, "Merhaba dünyayı güzelleştirebilecek olan! Bugün 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü. Bugünlerde kadına yönelik şiddet toplumumuzun en büyük kanayan yaralarından birisidir. Her geçen gün şiddete uğrayan kadın sayısı da artıyor. 

HANGİ SEBEPLE OLURSA OLSUN!

Peki kim bu kadınlar? Bazen birinizin annesi, kız kardeşi, kız arkadaşı, bazense hayatınızı paylaştığınız insan, her geçen gün yanınızda büyüyen kızınız. Hangi sebeple olursa olsun hiç bir kadın fiziksel, ruhsal, maddi ve cinsel şiddete maruz kalmamalı. 'Bir toplum, cinslerinden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur. Mustafa Kemal Atatürk" notu düşüldü.