Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

DASİAD, Ak Parti Adayı Bıyık'ı ağırladı

DASİAD, ( Darıca Sanayici ve İş Adamları Derneği) Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer ve yönetimi, Ak Parti Darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık ile ekibini Bayramoğlu Paradise İsland Hotel’de düzenledikleri kahvaltılı bir toplantıda ağırlayarak, kent yönetiminin ortak paydalarından biri olmak istediklerini aktardılar.

DASİAD, Ak Parti Adayı Bıyık'ı ağırladı
23 Mart 2019 - 14:31

Toplantıda konuşan DASİAD Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer, Darıca Belediye Başkanlığına aday olan tüm isimlere eşit ve aynı mesafede yaklaştıklarını hatırlatarak, bu konuda Saadet Partisi’nin Adayı Selim Çetinkaya’dan henüz bir toplantı teklifi almadıklarını, CHP’nin Adayı Yakup Törk ile de Pazartesi günü akşam saat 20.00’da bir araya geleceklerini söyledi.

 

Yaşanılır bir Darıca için her türlü desteği şiar edindik

Özdinçer yaptığı konuşmada, DASİAD’ın kuruluşundan bu yana yaşanılması güzel bir ilçe olan Darıca’ya katkı sunulması yönünde her türlü desteği vermeyi kendilerine şiar edindiklerini ifade ederek, Darıcanın sorunlarını dile getirmek ve bu sorunları çözmek için gerekli olan çabayı her platformda göstermeye gayret ettiklerini belirten Özdinçer, ‘’ Bizler, mütevazi bir çalışma ile Darıca Konusunda üyelerimizin fikirleri ve önerileri doğrultusunda, Darıcamız’a hizmet etme anlamında beklentilerimiz sunmak, sosyal, ekonomik, eğitim, kültürel, siyasi ve idari anlamdaki önerilerimizi, daha yaşanabilen bir Darıca için sizlere yön vereceğini düşündüğümüz fikirlerimizi bir rapor haline getirerek değerlendirmenize sunmak istiyoruz. ‘’ dedi

 

Amaç yerel yönetimleri eleştirmek değil

Söz konusu raporu hazırlamanın amacı yerel yönetimleri eleştirmek olmadığını sözlerine ekleyen DASİAD Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer, yapılması gerekenleri objektif bir şekilde ortaya koymak ve başkan adaylarına vizyon vermek olduğunu söyledi. 

Özdinçer, sonuç itibarıyla STK’ların artık ülke ve kent yönetiminin önemli bir parçası olduğunu belirterek, ‘’ STK Temsilcileri olarak bizler, toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden kişiler olduğumuz için adeta toplumun yansımasıyız. 

 

Darıca’ya hizmet adına her adayın yanında olacağız

Darıca’nın tarihi ve kültürel mirasının korunması, çevre sorunlarının çözümlenmesi ve kamu yönetimi ile halk arasında köprü üstlenen derneğimiz bu topluma katkı sunma ve sorunların çözümü adına çaba sunmaktadır. DASİAD Kurulduğu ilk günden bu yana, ilçenin sorunlarına farklı çözüm önerileriyle gündem oluşturan, çözüm önerileri üreten ve halkla beraber kamu kaynaklarının, yatırımlarının denetlenmesi görevini üstlenen çok önemli çalışmalara imza attı.

Bu seçim sürecinde de hangi partiden olursa olsun ve hangi partinin adayı seçilirse seçilsin, Darıca’ya hizmet etme adına her adayımızın yanında olacağımız ve beraber Darıcamız için katma değer üretmeye devam edeceğimizi siz saygıdeğer başkan adaylarımıza bildiririz’’ şeklinde konuştu.

 

BIYIK; DASİAD’ın sunduğu raporu dikkate alacağız

Ak Parti darıca Belediye Başkan Adayı Muzaffer Bıyık ise, böyle bir toplantıyı düzenleyerek öneri, beklenti ve sorunların çözümünde çaba sarfeden, emek ve zaman harcayan DAİSAD Başkanı Hüseyin Tevfik Özdinçer’e ve yönetimine teşekkür ederek, Darıca’nın çıkarları ve menfaatları doğrultusunda kendilerine sunulan raporu dikkate alarak değerlendireceklerini ifade etti.

 

9 yıl boyunca Elhamdurullah alnımıza bir leke sürdürmedim

Muzaffer Bıyık, yaptığı açıklamasının devamında, ‘’Darıca’da doğmuş, Darıca’da okumuş, Darıca’da evlenmiş ve Darıca’da yaşamış, burda para kazanmış, burada çoluk çocuk sahibi olmuş biri kardeşinizim. Yaklaşık 9 yıldan bu yana da Ak Parti Darıca İlçe Başkanlığı görevini yapıyordum, 3-4 ay önce de belediye başkan aday adaylığı için istifa ettim. Büyüklerimiz sağolsunlar uygun gördüler, Cenab-ı Allah’ta nasip etti böylesine güzel bir şehre hizmetkar olabilmek için yola çıktık.İnşallah Belediye başkanlığına geldiğimiz an, 9 yıl boyunca Elhamdurallah alnımıza bir leke sürdürmedik, arkamızdan kimseye kötü bir laf ettirmedik. 1 Nisan tarihi itibarıyla Allah nasip eder se belediye başkanlığı koltuğuna oturduğum an itibarıyla da şunu iyi bilmenizi istirham ediyorum o koltuktan kalkacağım günü hesap ederek belediye başkanlığı görevimi yapmaya devam edeceğim.’’ dedi.

 

Darıca’da ömrüm geçti, bütün problemleri kendi adıma bildiğimi zannediyorum

Ak Parti Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, maksadının sadece bu günkü muhabbet, bugün ki sohbet, bu gün ki birlik beraberlik olmadığını, maksadının 5 yıl sonra da aynı muhabbeti sürdürebilmenin olduğuna dikkat çekti. 

Bıyık konuşmasının devamında yaşadığı şehre değer katmak olduğunu belirterek, ‘’ Gayemiz bu. Siyaset hizmet etmek için bir araçtır, biz de bu siyaseti hizmet adına kullanmaya gayret ediyoruz. Genel itibarıyla bir beyanname hazırladık, Darıca’da ömrümüz geçti, bütün problemleri kendi adıma bildiğimi düşünüyorum, lokal problemleri, mahalle aralarındaki sokalardaki her türlü problemleri bildiğimi düşünüyorum, bu konuda çok da mütevazi olmak istemiyorum, Darıca’da girmediğim sokak hemen hemen yoktur.Bu konuda halkın da nabzını tuttuğuma inanıyorum. Genel itibarıyla beyannamemi sunarken de, STK’larda, derneklerde yüzde doksanı da vatandaşların talepleri doğrultusunda bu beyannameyi hazırladık. Yani kafama göre ben şunu yapayım, bunu yapayım şeklinde düşünmedim. Ha keza biz bu beyannameyi hazırlarken de, biraz ticaretin, biraz da esnafın verdiği getiriyle karar vererek AR-GE ve Proje ekibimizle kendi ukdemde olmayan, risk taşıyan fikirleri beyannameye koymadık. Ama tüm bunlara rağmen o fikirlerden bir kaçını da hayata geçirirsek bizim için şereftir.’’ dedi

 

Beyannamemiz bizim için namustur

Muzaffer Bıyık, daha önceden de açıkladığı ve kitapçık haline getirdiği beyannamesinin kendileri için namus, şeref ve onur olduğuna değinerek, ‘’ ona göre dersimi çalışarak, çalışarak 5 yılımı buna göre tamamlayacağım. Allah nasip eder se odama da bunların hepsini yazacağım, gün be gün, ne yaptıysam onu ordan alıp oraya koyacağım, bu şeklide kendime bir yol haritası çizdim.’’ dedi.

Kendisini dinleyen DASİAD Yönetimine daha sonra sinevizyon eşliğinde projelerini anlatan Muzaffer Bıyık, gelen sorulara da içtenlik ve samimiyetle cevap vermeyi ihmal etmedi.