Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Kimse soğukta dışarıda kalmasın!

Barınma Merkezi soğuk kış günlerinde evsizlerin evi olmaya devam ediyor. Dondurucu soğuk ve kar yağışının yaşandığı kış aylarında, sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlara Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kucak açıyor. Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü’ne bağlı Barınma Merkezi, kimsesiz ve mağdurlara sıcak bir yuva imkanı sunarak, kimseyi kimsesiz bırakmıyor. Ayrıca Darıca Kaymakamlığı ve Darıca Belediyesi de kimsesizlere yönelik bir çalışma başlattı.

Kimse soğukta dışarıda kalmasın!
24 Ocak 2016 - 20:31
Kar yağışı ve soğuk havanın etkili olduğu son günlerde Barınma Merkezi sokakta kalan vatandaşları misafir etti. Barınma Merkezi’ne gelen 90 kişiye sıcak bir yuva olanağı sağlayan merkezde; 3 öğün yemek, sıcak su, revir hizmeti sunuluyor. Modern odalarda kalan misafirler soğuk kış günlerinde sokakta yaşamak zorunda kalmıyorlar. Merkezde şu an 30 vatandaş barınma hizmeti alıyor.
 
SIMSICAK BİR YUVA
Büyükşehir Barınma Merkezi, yeşil bir çevre içerisinde merkezde kalan vatandaşlara her türlü ihtiyaca cevap verecek şekilde dizayn edilmiş sıcak bir mekan sunuyor. Barınma Merkezi yetkilileri vatandaşları, sokakta yaşamak zorunda kalanları gördükleri takdirde Çağrı Merkezi’nin 444 11 41 numaralı telefonuna bildirmeleri konusunda duyarlı olmaya çağıyor.
 
DARICALILAR DİKKAT
Darıca’da evsiz veya muhtaç durumda kalanları görenlerin uyarması gerektiğinin altını çizen Darıca Kaymakamlığı ve Darıca Belediyesi yetkililer, bu konuda vatandaşları uyardı. Yetkililer, ‘’Darıcalılar, sokakta gördükleri kişileri, İrtibat telefonlarından kaymakamlık ve belediyeyi arayarak yardımcı olmalı’’ dediler.