Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

İşte milletvekillerinin karnesi

Meclis dışındaki Demokrat Partinin TBMM İzleme Grubunun hazırladığı Milletvekilleri Performans Raporu Kocaelili vekillerin performans karnesini de ortaya çıkardı.

İşte milletvekillerinin karnesi
13 Kasım 2012 - 09:27
 Demokrat Parti TBMM İzleme Grubu, meclisteki vekillerin performans karnesini çıkardı. 'Milletvekilleri Performans Raporu'nu geçtiğimiz gün resmi internet sitesinden yayınlayan DP’nin raporu şaşırttı. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan 248 yazılı soru önergesi ile başı çekerken, AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu ‘sıfırcılar’ arasında yer aldı.
 
BİRÇOK KONUDA
Rapor, ilk imza sahibi olduğu kanun teklifleri, sahibi olduğu sözlü soru önergeleri, sahibi olduğu yazılı soru önergeleri, ilk imza sahibi olduğu meclis araştırma önergeleri, yerinden alınan kısa sözler dâhil genel kurul konuşmaları ve seçildiği ille ilgili önerge ve genel kurul konuşmaları başlıkları altında yapıldı. Yapılan araştırmada en çok dikkat çeken unsur ise iktidar milletvekillerinin hiç yazılı ya da sözlü önergelerinin bulunmaması…
 
ÖNERGELERDE ÖNDE
Milletvekillerinin ilk imzası bulunan tekliflere bakıldığında MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın 4, CHP Milletvekili Haydar Akar’ın 2, Hurşit Güneş’in 1, AK Parti milletvekili Azize Sibel Gönül’ün 1 kanun teklifi bulunuyor. Yazılı soru önergelerinde MHP Milletvekili Lütfü Türkkan 218 önerge ile en çok önerge sunan Kocaeli milletvekili olma unvanını korurken, CHP Milletvekili Haydar Akar 42 önerge ile 2. sırada yer alıyor. CHP milletvekilleri Hurşit Güneş’in 13, Mehmet Hilal Kaplan’ın ise 12 önergesi bulunuyor. Milletvekillerinin ilk imzaları olan meclis araştırma önergelerine bakıldığında CHP Milletvekili Haydar Akar’ın 6, CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan ile MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ın 3, AK Parti Milletvekili Azize Sibel Gönül ve CHP Milletvekili Hurşit Güneş’in 1 meclis araştırma önergesi bulunuyor.
 
BAŞTOPÇU SIFIR
Milletvekillerinin yerlerinden aldıkları kısa sözler de dâhil olmak üzere genel kurul konuşmaları değerlendirildiğinde CHP milletvekili Haydar Akar 70 genel kurul konuşması ile MHP Milletvekili Lütfü Türkkan’ı geride bırakıyor. Türkkan 50, CHP Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan 29, AK Parti Milletvekili Fikri Işık 12, CHP Milletvekili Hurşit Güneş 9, AK Parti Kocaeli Milletvekili Sibel Gönül ve İlyas Şeker 3, CHP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur ve AK Parti Milletvekili Zeki Aygün’ün 1 genel kurul konuşması bulunuyor. AK Parti Milletvekili Muzaffer Baştopçu ise her dalda sıfır çekiyor.