Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

rnrnMessi'den yeni bir rekor

La Liga'da Barcelona, Mallorca'yı deplasmanda rahat geçti. Messi bu maçta attığı 2 golle 1 yılda 76 gol atarak tarihin unutulmaz isimlerinden Pele'yi geçerek yeni bir rekora imzasını attı.

rnrnMessi'den yeni bir rekor
12 Kasım 2012 - 10:09

La Liga'da zirvede yer alan Barcelona, konuk olduğu Mallorca deplasmanından da üç puanla dönmeyi başardı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Barcelona takımı golü bulabilirdi ama Xavi çektiği şut çerçeveyi bulmadı. 9. dakikada Dani Alves takımı adına tehlikeli bir pozisyon yakaladı, fakat gol ile sonuçlandıramadı. 17. dakikada Mallorca Tomer Hemed ile gole çok yaklaştı; fakat top kaleyi bulmadı. Barça'da beklenen gol, 28. dakikada Xavi'den geldi. Mallorca, bu golden sonra düşüş yaşamaya başladı. 42. dakikada Mallorca defansı yerinde müdahaleyle Cesc Fabregas'ın şutunu engellemeyi başardı. 44. dakikada Barcelona yine farkı açan golü bulan takım oldu. Iberostar Estadio stadında golü atan oyuncu Lionel Messi oldu ve böylece Pele'nın 75 gollük rekorunu da yakalamış oldu. Hemen ardından 45. dakikada Tello, takımı adına bir gol daha attı ve ilk yarı 0-3 sona erdi.

Mallorca, ikinci yarıda biraz kıpırdandı. Mallorca, Iberostar Estadio stadında farkı bire indiren golü maçın 55. dakikasında kornerden buldu. Bu gol, ev sahibini umutlandırdı. 57. dakikada Hakem Ignacio Iglesias Villanueva hiç tereddüt etmeden beyaz noktayı gösterdi ve Mallorca penaltı kazandı. Victor Casadesus, durumu 2-3 yapan golün sahibi oldu. Barcelona ancak 70. dakikada rahatlayabildi. Gelen ortayı Iniesta kafa ile Messi'ye indirdi, Mallorca defansının ofsyat beklediği anda Arjantinli oyuncu çok sert bir vuruşla skoru 2-4 yapmayı başardı. Karşılaşma bu skorla sona erdi.

Böylece Barça, liderliğini sürdürdü.

 

(Goal)



Kaynak: http://skorer.milliyet.com.tr/messi-den-yeni-bir-rekor/-/detay/1625630/default.htm



Etiketler: Cesc Fabregas , Barcelona , Lionel Messi , La Liga , Mallorca , Tello , Pele , penaltı , Barça , Xavi , Dani Alves , Oyuncu