Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Yıldırım; ''Darıca Belediyesi iflasın eşiğinde!''

CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım,  meclis toplantısını değerlendirdiği basın toplantısında, yeni seçilen Belediye yönetimini eleştirdi ve Darıca Belediyesi’nin iflasın eşiğinde olduğunu belirtti.

Yıldırım; ''Darıca Belediyesi iflasın eşiğinde!''
14 Nisan 2019 - 16:40
CHP Darıca ilçe örgütü, Darıca belediyesinin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen ilk meclis toplantısının değerlendirmesini yaptılar. CHP Darıca ilçe başkanı Gürel Yıldırım ve CHP’li belediye meclis üyelerinin katıldığı toplantıda konuşan ilçe başkanı Yıldırım, Darıca belediyesinin bu dönem de şeffaflıktan uzak olmakla eleştirdi. Yıldırım özellikle bütçe ve borç konusunda ciddi sorunlar olduğunu belirterek, “Bütçenin gelir ve giderleri birbirini tutmuyor, 35 milyon açık gözüküyor. Vatandaşı aptal yerine koymayın. 31 Aralık 2018 itibariyle Darıca belediyesinin yaklaşık 128 milyon lira borcu gözüküyor. Bunun 45 milyon lirası kamu, 83 milyon lirası da şahıs ve bankalara olan borç. Kamu borçlarının da 20 milyon lirası sigorta borcu. Bütçede belirtilen gelir ve gider oranları gerçekleşmemiş. Aradaki 35 milyon lirayı borçla telafi edecekler” diye konuştu.
 
DARICA'NIN HER KURUŞUNUN HAKKINI SORACAĞIZ
Darıca Belediyesi’nin bu borçları ödeyebilmek için Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nin karşısındaki bir arsayı 50 milyon liraya satmayı düşündükleri yönünde duyumlar aldıklarını belirten Yıldırım, “Bu işin takipçisi olacağız. Satışını engelleyemesek de değerine satılmasına çalışırız. Darıca’nın her kuruşunun hakkını soracağız ve arayacağız” dedi.
 
BİRİLERİ ESKİ BAŞKANA DUR DEMELİYDİ
Bir gazetecinin, “Bu borçlardan yeni başkan Muzaffer Bıyık da rahatsızdır’ sorusuna ise Yıldırım, “Biz eski başkana hep ‘sen ne yapıyorsun’ diyorduk ama kendi yöneticileri demiyordu. Muzaffer Bey de daha önceleri demeliydi, onun da sorumluluğu var” şeklinde yanıtladı.
Yıldırım, bu mantık devam ederse Darıca Belediyesi’nin işçi maaşını ödeyemeyecek duruma gelebileceğini belirterek, “Olan olmaz, Darıca’ya ve Darıca halkına olur” şeklinde konuştu.
 
GÜVEN : “TAKİPÇİSİYİZ”
CHP’nin yeni dönemde Darıca Belediyesi meclisinde grup başkanlığı görevini yürütecek olan Şadi Güven de yaptığı konuşmada, “Encümen üyeliği ve belediyeler birliği üyeliklerine geçen dönem olduğu gibi bu dönem de bizi almadılar. Şeffaf ve adaletli bir yönetim olacağına kanaat getiremedik ne yazık ki. Tüm olumsuzlukların karşısında, doğru yapılan işlerin destekçisi olacağız” diye konuştu. Toplantıya CHP’nin Darıca belediye meclis üyeleri de tam kadro katıldı.