Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP Darıca, Haziran ayı meclisini değerlendirdi!

CHP Darıca İlçe Başkanlığı, Darıca Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı gündem maddeleri ve kararlarını değerlendirmek üzere bugün bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Darıca, Haziran ayı meclisini değerlendirdi!
15 Haziran 2019 - 12:04
 
Düzenlenen basın toplantısına İlçe Başkanı Gürel Yıldırım, Kadın ve gençlik kolları başkanları ve belediye meclis üyeleri katıldı. 

YILDIRIM; 50 MİLYON TL PARA ALIP BORCU KAPATIN!
 
CHP Darıca İlçe Başkanı Gürel Yıldırım yaptığı açılış konuşmasında, "Termal Grup ile ilgili proje en önemli gündem maddesidir. Meclis Üyemiz Aydın Işık detaylı bir sunum yapacak ancak benim bu konuya ilişkin açıklamalarım da olacak. Proje ile ilgili mahkeme kararı var. Mahkemeye tekrar götürülen konuda tadil eilmemiş. Bütüm mahkeme kararları yok sayılarak aynen tekrar mecliste önümüze geldi ve geçti. Ortada zaten bir mahkeme kararı var. Madem tadilat yapılamayacaktı neden devletim mahkemelerinin zamanını aldınız. Oy çoğunluğu ile geçirecektiniz geçirseydiniz. Proje içinde spor kompleksinin var olduğu söylendi. Ancak böyle bir durum yok. Yok olduğu onlar tarafındanda söyleniyor. Daha görüşeceğiz diyorlar. Hiç olmazsa 50 Milyon TL para alıp belediyenin borcunu kapatın. Ama sadece görüşüp bişey alacağız diyorlar. Alacaksınız da ne alacaksınız."dedi
 
GÜVEN; SORU ÖNERGELERİNE CEVAP ALAMIYORUZ
Yıldırım'ın açılış konuşmasının ardından CHP Darıca Belediye Meclis Üyesi Şadi Güven söz aldı. Güven konuşmasında, "Biz mecliste soru önergesi veriyoruz. Ancak cevabı açıklayıcı bir şekilde verilmiyor. Sosyal Tesiler ile ilgili sorular sorduk. Bu sorunun cevabı alt detayları vardı ama detaylandırılmamış. Bütün bir cevap verilmiş. Sorduğumuz soruyada cevap verilmiyor. Yuvarlama bir cevap hazırlıyorlar. Balıkçı Barınağı ile ilgili bir soru sorduk. Bakalım daha öncekiler gibi geçiştirilecek mi? İnşallah daha detaylı bir açıklama yaparlar."dedi.
 
SARITOPRAK; KENDİ PARTİLERİNİ SAVUNAMADILAR!
Güven'den sonra ise sözü CHP Darıca Belediyesi Meclis Üyesi Özkan Sarıtoprak Aldı. Sarıtoprak, "Kesin hesap ile konular görüştük. Ama bu konuda sorduğumuz hiçbir soruya cevap alamadık. Yapmış oldukları 3 Milyon TL reklam ajans harcamaları 1,5 Milyon TL reklam ilan harcamaları, kiralık araçlar, özel kalem harcamaları ile sorduğumuız soruların hiçbirne cevap alamadık. Cevaptan zayede geçen dönem kendi partisinin yaptıklarını kendileri savunamadılar. Bizim dönemimiz değildi diye geçiştirdiler. Biz bu soruların cevaplarını bekliyoruz. Önceki dönem Ak Parti belediye başkanıydı, Muzaffer Bıyık ise ilçe başkanıydı. Açıklama yapmak zorundalar."dedi
 
IŞIK; PROJENİN FREN SİSTEMİ YOK!
Meclis üyesi Aydın Işık konuşmasında Termal Grup ile ilgili gündem maddelerini yineledi. Işık, "Proje plan notlarında hiçbir şey belli değil. plan notları geçtikten sonra adam gelip ben 70 kat yapıcam derse hiçbir yaptırım yok.  Normalde burada kat yüksekliği 2 kat. Ama adam diyorki kat yüksekliğini serbest ver. 35 kat olduğu söyleniyor. Termal Grubun açıklama komisyon raporları var. Ama hiçbir şey yok. Normal A4'e yazmışlar getirmişler. Kat yüksekliği serbest olmasından başka birşey yok. Projenin fren sistemi yok.Darıca halkına bu projeyle ihanet edildiğinin farkındaydı. Nitekim mahkeme hem Darıca belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava ile hem de büyükşehir belediye meclis üyelerinin açmış olduğu dava da vermiş olduğu karar ile bu durumu doğrulamış oldu. Ancak proje teknik olarak  hiçbir değişikliğe uğramadan, sadece yeşil alanların yerleşimiyle ve iç yolların güzergahı ile alakalı bir revizyonla önümüze tekrar gelmiştir. Bu insanların akıllarıyla oynamaktan başka bir şey değildir. Bu Türkiye’nin en iyi üniversitelerinin hocalarını ve yargıyı ayak oyunlarıyla kandırmaya, aldatmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Ayrıca komisyonda görmüş olduğumuz projenin görselleri de şaşırtıcı. Bir önceki başvurularında mahkemece yürütmeyi durdurma kararı çıkmışken projenin lokasyonu, deniz, hava ve karayolu ulaşım güzergahları, etrafındaki turistik otel ve plajlara varana kadar ince yapılmış bir katalog çalışması, hatta daire içi planlarının bile çizilmiş olması bu firmanın kendine ne kadar güvendiğinin bir göstergesidir. Bizler mesleki olarak bu tür çalışma kataloglarını binalarda daire satışları için hazırlarız. Bu firma kendine o kadar güveniyor ki daha plan tadilatı onaylanmadan satış katalogları bile hazır. "dedi.
 
Detaylar gazetemizde...