Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

GTÜ'den ülke ihracatına katkı için dev adım

Enzim Test ve Danışmanlık Merkezi (ETDAM)’ın tanıtım toplantısı, 21 Haziran 2019 Cuma günü Derince’de 15.00-17.00 saatleri arasında Doğu Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren idari ve kamu yöneticileri başta olmak üzere, akademiden ve sektörden birçok kişinin katılımıyla Derince Belediyesi Kafe Restoran sosyal tesislerinde yapılacak.

GTÜ'den ülke ihracatına katkı için dev adım
19 Haziran 2019 - 10:56
Enzim Test ve Danışmanlık Merkezi (ETDAM)’ın tanıtım toplantısı, 21 Haziran 2019 Cuma günü Derince’de 15.00-17.00 saatleri arasında Doğu Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren idari ve kamu yöneticileri başta olmak üzere, akademiden ve sektörden birçok kişinin katılımıyla Derince Belediyesi Kafe Restoran sosyal tesislerinde yapılacak. 21. yüzyılın elmas madenleri olarak tabir edilen biyoteknoloji ürünleri, yüzyılın en yüksek katma değerli ürünleri arasındadır. Bu ürünlerden bir tanesi de enzimlerdir. Enzimlerin bir mililitrenin binde biri kadar (mikro Litre) miktarı binlerce Euro’ya çıkmakta, çok özel amaçlar ile uygulandığı sektörlerde ortaya çıkan ürüne de yine yüksek oranlarda katma değer katmaktadır.  
 
YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ GTÜ YAPIYOR
Özellikle ihracata katkı sunan deri sektöründen yem sanayisine, deterjandan ilaca çok farklı sektörlerde enzim kullanımı gerçekleşmektedir. Enzimlerin direk ya da dolaylı yaygın kullanımı ithalatımızda milyonlarca Euro’ya tekabül etmektedir. MARKA tarafından desteklenen yürütücülüğünü Gebze Teknik Üniversitesi Biyomühendislik Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Barış Binay’ın yaptığı ETDAM, başta bölgemiz için enzimler konusunda farkındalık oluşturulması, üretimine dönük yatırımcılara hem danışmanlık hem motivasyon hizmeti sunmak, enzimler ile ilgili her konuda gerek sanayii gerekse araştırmacılar için alt yapı imkânı sunmaktır.
 
DANIŞMA KURULU OLUŞTURULDU
Bu amaç doğrultusunda ETDAM, Doğu Marmara Bölgesi’nde hem sektörel hem de akademik olarak enzimler konusunda çalışmalar gerçekleştiren tecrübeli kişilerden oluşan bir danışma kurulu oluşturmuştur. EDTAM, Doğu Marmara Bölgesi’nde enzimler konusunda farkındalık için sektör-akademi ortaklı eğitimler ve kongreler organize edecek, enzimler ile ilgili her türlü hizmeti sunacak ve zengin bilgi birikimi ve ekipman alt yapısını kullandırma konusunda faaliyetler gerçekleştirecektir.