Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Veli Özel cinayeti rapora takıldı!

Geçtiğimiz Şubat ayında evlerinde boğazları kesilerek öldürülen gelin ve kaynananın cinayet davası adli tıp kurumundan rapor gelmemesi nedeniyle ertelendi

Veli Özel cinayeti rapora takıldı!
20 Aralık 2012 - 07:29
 Geçtiğimiz Şubat ayında Derince İbni Sina Mahallesi Piri Reis Caddesi`nde meydana gelen korkunç cinayette kaynana Güler Kurt ve gelin Hatice Kurt evlerinde boğazları kesilerek öldürülmüş olarak bulunmuştu. Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında cinayet zanlıları öldürülen Güler Kurt`un kız kardeşinin oğulları Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu ile Uğur Ulus ve Murat Kilitçi gözaltına alınmıştı.
 
HEPSİ KATILDI
Zanlıların bu cinayet öncesinde de Darıca`da Veli Özel isimli bir kişiyi daha öldürdükleri ortaya çıkmıştı. Olayla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi`ndeki davaya tutuklu sanıklar Muhammet Mutlu, Mevlüt Mutlu, Uğur Ulus, Murat Kilitçi ile avukatları Ersin Laralıoğlu, Suat Çelik, Nejdet Çağlar, Didem Zengin; öldürülenlerin yakınları Rasim Kurt, Fatih Kurt ve avukat Şerife Manay katıldı. 
 
İFTİRA ATIYOR
Mahkeme tutuklu sanıklardan Murat Kilitçi`nin cezai ehliyetinin olup olmadığı konusunda adli tıp kurumundan raporun gelmediğini ifade etti. Bu sırada söz alan eşi ve annesi öldürülen Fatih Kurt “Geçtiğimiz celsede ben gelememiştim. O duruşmada sanık Uğur Ulus aramızda husumet olduğunu söylemiş. Ancak bizim öyle bir husumetimiz yok. Öyle bir şey yok, bize iftira atıyor” dedi. 
 
HAKKINI HELAL ETMEDİ
Eşi ve gelini öldürülen Rasim Kurt da sanıklara hakkını helal etmediğini söyleyerek “Bizim sanıklarla husumetimiz yok. Ben sanıkları Allah`a havale ediyorum. Suçsuz günahsız iki kişiyi katlettiler. Silah yakalanmasaydı eğer hepimizi öldüreceklermiş. Ben onlara hakkımı helal etmiyorum” dedi. Mahkeme sanıkların tutuk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 14 Şubat tarihine erteledi