Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Darıca İnsan Hakları Komisyonu hastaneleri de denetleyecek

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman Başkanlığı’nda bir araya gelen İlçe İnsan Hakları Komisyon Üyeleri, 2020 yılının ilk toplantısını yeni Hükümet Konağı’nda yaptı.

Darıca İnsan Hakları Komisyonu hastaneleri de denetleyecek
23 Ocak 2020 - 18:19

Darıca’nın yeni Hükümet Konağı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen İnsan Hakları Komisyon Toplantısı’nda üyelere hitaben konuşan Kaymakam Ömer Karaman, İnsan Hakları’nın önemine değinerek, mevzuat hakkında bilgi verdi. Kaymakam Karaman, yakalanan şahsın yakalanma sebebi ve hakkındaki iddialarla ilgili itiraz edip etmeme hakkının olup olmadığını kolluk kuvvetlerine sormak İnsan Hakları Komisyonu’nun görevlerinden olduğunu söyledi.

Darıca ilçe Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında da bilgi veren Kaymakam Ömer Karaman, haklarında yakalama kararı olan şahıslardan 57 kişinin geçen ay gözaltına alındığını ifade ederek, bu yönde uygulama noktalarının oluştuğunu ve denetimlerin artırıldığını kaydetti.

3 aylık dönem içerisinde mala yönelik suçlarda  yüzde 47’lik azalma olduğunu söyleyen Ömer Karaman, bunun da sevindirici olduğuna dikkat çekerek, iyileşme açısından bu oranın çok önemli olduğunu belirtti.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman Emniyet yetkililerinin, memurların, bekçilerin gece gündüz çalıştığını, nezarethane ve karakolların denetiminin de Belediye, STK ,, Siyasi parti, muhtar, Okul Aile Birliği ve basın temsilcilerinden oluşan İnsan Hakları Komisyonu’nun yetkisi olduğunu söyledi.

İnsan Hakları Komisyonu’nun, karakol ve nezarethanelerin dışında hastaneleri de denetleme hakkına sahip olduğuna değinen Kaymakam Karaman, hasta hakları ve acil servislerde de bu komisyonun çalışmalara başlayacağını söyledi.

Toplantıya İlçe İnsan Hakları Komisyon üyeleri’nden Kaymakamlık adına Hayrettin Karasu, İnsan Hakları Komisyonu sekreteri Songül Durak, Baro adına Av. Hüseyin Aldemir, Büyükşehir adına Cafer Teyyar demirtaş,, Darıca Belediyesi adına Yüksel Araz, Kamu kurum kuruluşları adına Filiz Çelik, Milli Eğitim Müdürlüğünü temsilen Okul Aile Birlikleri adına Ayşe Yıldız, Ak Parti adına Mevlüt Kocagöz, CHP Adına İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, iYİ Parti adına Fahrettin erbaşı, Türk Hava Kurumu adına Şube Başkanı Emre Polat, Muhtarlar adına Aytun Er, Esnaf ve Sanatkarlar adına Kooparetif Başkanı Kaplan Sönmezyıldız, ve basın adına gazetemiz Genel Yönetmeni Erol Polat katıldı.