Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk; Bıyık, ona oy verenlerin belediye başkanıdır!

Seçim sonrasında kalabalığa kısa bir konuşma yapan CHP’nin adayı Yakup Törk, Muzaffer Bıyık'ı kastederek “Siz benim belediye başkanım olacak kıratta değilsiniz. Size oy verenlerin başkanı olacaksınız” dedi.

Törk; Bıyık, ona oy verenlerin belediye başkanıdır!
01 Nisan 2019 - 14:16
2014 seçimlerine göre AK Parti oyunu 10 bin 496 artırdı. Aynı seçimlerde 14 bin 413 oy alan MHP’nin 31 Mart’ta neredeyse fire vermeden AK Parti'li aday Muzaffer Bıyık'ı desteklediği görüldü. CHP’de ise oylar adeta ikiye katlandı. 2014 yılında Cengiz Hamşioğlu 22 bin 180 oy almıştı. 31 Mart seçimlerinde ise Yakup Törk partisinin oyunu 48 bin 257’ye yükseltti. 
İlçe seçim kurulu önüne giden yüzlerce Yakup Törk destekçisi AK Parti’lilerin çeşitli şaibelere imza attığını ileri sürerek Yakup Törk’e sahip çıkacaklarını, onu başkan yapmadan seçim kurulu çevresinden ayrılmayacaklarını ifade etti. 
 
KALABALIĞA SESLENDİ
Darıca İlçe Seçim Kurulu'nun kurulduğu Bağlarbaşı Ortaokulu Spor Salonu önünde bekleyen kalabalık, CHP’li aday Yakup Törk’ün sonuçlarla ilgili açıklaması sonrasında dağıldı. Buradaki kalabalığa konuşan Yakup Törk; “Üşüdünüz, yoruldunuz, çok çalıştınız. 3-4 tane sandıkta itirazımız var. Hakim bey bunları, gerekli itirazları kabul etti ancak bu sonucu değiştirmiyor. Maalesef kaybettik. Artık yapacak bir şey yok. Çok az bir oyla kaybettik, yapacak bir şey yok. Biz bu kentin kazananıyız. Beyefendiler diyorlar ki ‘biz herkesin belediye başkanı olacağız.’ Ben de şunu söylüyorum; siz benim belediye başkanım olacak kıratta değilsiniz. Ben bu kentte cumhurbaşkanıyla, bakanla yarıştım. Karşıma çıkma cesareti gösteremediler. Ben bu kentin evladıyım. Biz buranın asil sahipleriyiz. Muzaffer Bıyık ne benim ne de sizlerin belediye başkanıdır, ona oy verenlerin belediye başkanıdır. Bu da böyle biline.” dedi.