Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Emlakçılar, Darıca'da buluştu

Kocaeli Emlakçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Darıca ilçesi emlakçılar ile kahvaltıda buluştu.

Emlakçılar, Darıca'da buluştu
26 Ocak 2018 - 11:26

Toplantıya Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin, Başkan Vekili Fuat Özdağ, Toplantının Darıca ilçesi bölgesinde toplantıyı ayarlayan Yönetim Kurul üyesi Sercan Topçu ve oda üyeleri toplantıya katıldı. Toplantının gündeminde Web Tapu, İlan port alları, ayakçı emlakçılar, ilanların ve port föylerin entegrasyonları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Başkan Ahmet Pekin konuşmalarında ana faaliyetleri anlatarak destek olunmasını istedi. Pekin konuşmasının devamında '' Türkiye genelinde 18 tane odamız var. Ana tema projeler çok önemli. Web Tapu çok önemli. Gümrük ve Ticaret Bakanlığıyla sık sık görüşüyoruz. Bu konuyla alakalı görüşmeler yapıldı.

Web Tapuyu çok kullanırsak bize bazı avantajlar sunacaktır. Ofisleri uygun olan kişiler tapu dahi yapabilecek. Web Tapu müşterinin size vermiş olduğu yetki ile tapuya gitmeden işlem başlatılıp en son büyün yasal evrakları hazırlayıp başvurular yapılıp sadece imzaya gitme işleri kalıyor. Bu işlemleri çok sık yaparak intikalli satışları bile tapuya gitmeden halledebileceğiz. Bunu için Devlet bir kural koymuş. Ofislerimiz 30 m² den fazla olmalı ve arşivleme olması isteniyor. Yasa taslağına göre her ofise giydirmeli araba olacak. Yanlış yapan emlakçıya ceza yapma yetkili ticaret il müdürlüğünün yapılması düzenlemiyor. Dijital oda ve port föy kontrolleri hakkında çalışmalar yapılıyor. 10 yılda bir ülkede sistemler değişiyor. Bizde buna uymaya çalışıyoruz. Bizim mesleğimiz en kutsal meslek.

KEO Sistemi üzerinden girilen port föyler sistemce entegre olan port föyler sizin sisteme girdiğiniz zaman otomatikman hürriyet emlak, milliyet emlak, zingat sitelerinde keo.com.tr internet sitesinde de yayınlanıyor olacak. Gayrimenkul danışmanları arasında paylaşmalar sağlayacak. Hem kendi aranızda paslaşacaksınız hem de rekabet içinde olacaksınız. Bu sayede satışların yükselmesinin çalışmalarının içindeyiz. Bu uygulama Türkiye’de ilk kez yapılıyor'' dedi.