Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Çiler, çok sert tepki gösterdi

Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Hünkâr Çayırı’nın Erzincanlılar Vakfı’na satışıyla ilgili gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

 Çiler, çok sert tepki gösterdi
28 Aralık 2017 - 14:49

GTO Başkanı Nail Çiler, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Erol Polat’a yaptığı açıklamada, Hünkar Çayırı’nın satışı ile ilgili Kasım 2017’de karar alındığını ve 18 Aralık 2017 tarihinde ise 36946 Sayılı Karar ile bakanlık adına Emlak İşleri Daire Başkanı Hasan Fehmi Bozkurt tarafından onaylandığını belirtti.

 

Eğitime değil, yer seçimine karşıyız.

Nail Çiler, GTO olarak kesinlikle eğitime karşı olmadıklarının altını çizerken, ‘’ Biliyorsunuz, GTO olarak bu bölgede eğitime en çok destek veren kurumuz. Biz eğitime değil, yer seçimine karşıyız. Hünkar Çayırı, çağ kapatıp, çağ açan  Fatih Sultan Mehmet’ten bizlere mirastır. Bu mirası korumak bizlerin de boynunun borcudur. Fatih Sultan Mehmet’in sefere gitmeden önce  ‘ Şehirleri değil, gönülleri fethetmeye geliyoruz’ diye bir sözü var. Yüzyıllar önce söylenmiş bu sözü biz yabana atamayız, önce gönülleri fethetmek gerek’’ dedi.

 

Bin Dönümlük Cephanelik Alanı var, oraya yapılsın

GTO olarak, eğitim için gerekenin yapılmasına her zaman desteklerinin süreceğini ifade eden Başkan Nail Çiler, ‘’ 1 değil, 100 tane üniversite yapılsın, ancak atamalarımızdan miras kalan Hünkar Çayırı’na değil…’’ şeklinde konuştu.

Kocaeli’de üniversite yapılacak bir çok arazinin olduğuna da değinen GTO Başkanı Nail Çiler, ‘’ Askeriyenin boşalttığı Bin dönümlük Cephanelik Alanı var. Konusu edilen üniversite buraya yapılsın. Yabancıların dahi Fatih Sultan Mehmet’e duydukları saygıyı neden biz gösteremiyoruz. Viyana’da çağ açıp, çağ kapatan Fatih konuşuluyor. Biz ise Çağ açıp, çağ kapatan fetih sultanının şehit düştüğü Otağ yerini satmanın peşindeyiz. bunu kesinlikle kabüllenmiyoruz.’’ Şeklinde açıklama yaparak tepkilerini dile getirdi.