Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

MEB açıkladı! Listede Darıca'dan 4 lise var!

MEB, 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjanları açıkladı.

MEB açıkladı! Listede Darıca'dan 4 lise var!
12 Nisan 2018 - 09:23

Milli Eğitim Baknalığı'nın açıkladığı listelere göre, 8'inci sınıf öğrencileri, 2 Haziran'da yapılacak isteğe bağlı merkezi sınav başvurularını, yarından itibaren 18 Nisan'a kadar yapabilecek. Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezi Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu ile sınavla öğrenci alan okul listeleri ve kontenjanları www.meb.gov.tr adresi üzerinden yayımlandı.

Merkezi Sınava isteğe bağlı olup sınava katılmak isteyenler, başvurularını 11-18 Nisan 2018 tarihleri arasında elektronik ortam üzerinden öğrenim gördükleri okullara yapacaklar. Açık Öğretim Ortaokulu öğrencilerinin başvuru işlemleri Açık Öğretim Ortaokulu Müdürlüğü tarafından takip edilecek.

Yurt dışında e-Okul Sistemi’ne kayıtlı olmayan okullarda öğrenim gören öğrenciler, Millî Eğitim Bakanlığı Denklik Yönetmeliği dikkate alınarak denklikleri yapıldıktan sonra başvurularını Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçilikleri/Konsoloslukları üzerinden yapacak.

Merkezi Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecek. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerindeki bilgilerinin güncel olması gerekiyor.

 

DARICA'DA SINAVLA ÖĞRENCİ ALACAK LİSELER

Darıca Şehit Hasan Kaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Darıca Aslan Çimento Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Darıca Deniz Yıldızları Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Darıca Fen Lisesi