Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Törk: Darıca halkına inanıyoruz!

Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk yaklaşan yerel seçimler öncesi partisinin ilçe çalışmaları ve mevcut yerel yönetim ile ilgili basın mensupları ile bir değerlendirme toplantısı yaptı.

Törk: Darıca halkına inanıyoruz!
03 Ekim 2018 - 19:23
Düzenlenen ttoplantıya Gençlik Kollları Başkanı Aydın Işık, CHP Darıca İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve mahalle temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Darıca CHP İlçe Başkanı Yakup Törk, aylık düzenli olarak yapılan basın toplantılarına ilgi gösteren gazetecilere teşekkür etti. Törk, "Darıca'nın artık yumağa dönüşmüş, çözülemez hale getirilmiş sorunlarının çözümü hakkında fikir alışverişinde bulunmak isterim. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde adaylık başvurusu takvimi belirlendi. Bu kapsamda belediye başaknı, meclis başkanı ve büyükşehir belediye başkanı olmak isteyenler için süreç başladı. Bu bölgede yaşayıp bu bölge halkının sorunlarına benim sorunum diyecek olan arkadaşları başvuruya bekliyoruz. Belediye Başkanlığı başvurusu için 7500 TL, Meclis Üyelliği başvurusu için 3500 TL alınacak. Şehit yakını, gazi, engelli ve bayanlar için başvuru ücretleri bu rakamların yarısı olarak belirlendi. Bu başvuruda kent için  yapabilecekleri ve katkı sunmak istediği planları hakkında bir dosya hazırlamalarıda gerekiyor. CHP Darıca İlçe Yönetiminden bugüne kadar bir istifa yaşanmadığını da belirtmek isterim. Çok fazlada istifa beklemiyorum ama herkesin böyle bir hakkı var. Keskin bir ayırıma gerek yok."dedi.
 
HERKES BİZİ BEKLİYOR
 Törk parti çalışmaları hakkında da bilgilendirme yaptı. Törk, "Göreve geldiğimiz günde beri hep 2019 hedefi koymuştuk. Bu kentin iyi yönetilmediğine inanan, doğru projelerin üretilmediğini söyleyen, trafik sorunu çözülemeyen, öğretmenlerin ve diğer vatandaşların sorunlarının çözülemediğini belirten bir tavır içindeydik. Artık bu kentin sorunlarının çözülmesi ve değişimin yapılması için Darıca'da CHP'nin adayını dört gözle bekler bir durumda olduğunu gördük. Herkesimin faydalandığı bir hizmeti almak için bir an önce yakışan hizmeti yansıtmak ve Darıca'yı bölgenin parlayan yıldızı yapmak için var gücümüzle çalışacağız. Üniversite kenti olan, gençlerin kendi sosyal aktivitelerini yapabildiği, halkın huzur ve mutlu bir şekilde yaşamasının sözünü verdik."dedi
 
TUZLA, DARICA'DAN DAHA ÇOK GELİŞTİ
Törk belediye meclis üeyelerinin de performansını değerlendirerek, "6 meclis üyemiz belki dışarıdan eleştiri alabilirler ancak bizim nazarımızda aynı konulara farklı bakmayan bir görüntü sergilediler. Mecliste her zaman önegeleri ve muhalefetleri ile mücadelelerini yansıttılar. Bu mücadeleyi de Mart 2019 tarihine kadar sürdürecekler. Hemen yanıbaşımızda Tuzla var. Marina'dan her noktasına kadar cazibe merkezi olan bir kentten Darıca'nın aşağı kalır tarafı yok. Konutların bile bu projeler nedeniyle Tuzla'da artış göstermesine karşılık Darıca, Tuzla'nın gelişimi kadar başarılı olamadı. Darıca Belediyesi'nin 2019 yılına kadar 100 Milyon TL borcu olacak. Yani bize bu borçla teslim edecekler. Ama biz bu borca rağmen verdiğimiz hiçbir sözden geri kalamayacağız. Vatandaşını dinleyen ve gerçek ihtiyaçlarla projeler üreten hizmetleri kentimize yansıtacağız ayrıca bu borcu da ödeyeceğiz. Herkesimin adayımıza bir umut olacağını ve destek göreceğini ifade etmek isterim"dedi.
 
DARICA'YA SÖZ VERİYORUZ
Törk özeleştirilerde yaparak, "Geçmiş dönemlerde partimizin hatalarını da gördük, Darıca'yı yönetenlerinde hatalarını gördük. Biz burada Darıca'ya söz veriyoruz. Bir belediyeden ne bekliyorlarsa bunu biz sağlayacağız. Darıca Belediye Başkanının gerçekleştirdiği proje sayısı ikiyi geçmiyor. Semt konakları ile geçiştirme yapıyor. Eylül Ayı Meclis Toplantısı'nda ödülü bile belli olan bir maraton kararı alındı. Ancak bir hafta sonra maratonun yapılması rafa kalktı. Ancak israfa caddeleri aydınlatma ile devam ettiler. Caddelerin ışıklı ve renkli olmasına karşı değiliz ancak bu ampulle olmaz. Bu kentte yaşayan insanların huzuru, refahı ile olur. Caddelerde ışıktan çok esnafın işlerinin açık olması ile kent renklenir. Seçime başarısız, vermiş olduğu vaatleri yapamayan, mutsun insanların olduğu bir kenti yani enkazı bırakacak bir görüntü ile giriyorlar. Kendimize, kadrolarımıza ve en önemlisi Darıca Halkına inanıyoruz. Daha iyi bir noktada yönetilmesi için vatandaşın sandıkta duruma el koyacağına inanıyorum."dedi.