Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

"Vali istifa etmeli veya görevden alınmalı"

Meclisin dünkü toplantısında, dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li üyeler Mehmet Kaçar, Ahmet Uzun ve Adnan Tok, Maşukiye’de yapımı planlanan taşocağı ile ilgili görüşlerini açıkladılar. Ahmet Uzun, daha da ileri giderek Vali Topaca’yı istifaya davet etti veya görevden alınması gerektiğini dillendirdi.

"Vali istifa etmeli veya görevden alınmalı"
27 Kasım 2012 - 08:01
 İl Genel Meclisi’nin kasım ayı toplantılarında Afet Koordinasyon, İnsan Kaynakları ve İletişim, Stratejik Geliştirme, Emlak ve Maden İşleri ile Yapı İşleri gider bütçeleri görüşüldü. Fahim Kılıç başkanlığındaki toplantıda, 83 milyon TL’lik bütçe kabul edildi. Ancak, meclisin gündeminde de Maşukiye’de yapılması planlanan kuruluş izni konusunda bürokratlar arasında görüş ayrılığına neden olan taş ocağı yine gündemde yer aldı.
Meclisin dünkü toplantısında, dilek ve temenniler bölümünde söz alan CHP’li üyeler Mehmet Kaçar, Ah0met Uzun ve Adnan Tok, Maşukiye’de yapımı planlanan taşocağı ile ilgili görüşlerini açıkladılar. Ahmet Uzun, daha da ileri giderek Vali Topaca’yı istifaya davet etti veya görevden alınması gerektiğini dillendirdi.
 
“MICIR BULMAK VALİ’NİN İŞİ DEĞİL”
Kartepe turizm bandında yapılması planlanan taşocağına “hayır” denilmesi gerektiğini savunan Mehmet Kaçar, “Hereke’de, Karamürsel’de açılan taş ocaklarının bitki örtüsünü nasıl yok ettiği biliniyor. İhaleyi alan firma etkili birilerinden destek görüyor. Demiryollarına mıcır bulmak Vali’nin görevi değildir., Milletvekilleri, kenti yönetenler samimiyet göstersinler” dedi.Maşukiye’de yapılması planlanan taş ocağı konusunda Vali Topaca’nın yanlış yaptığını söyleyen CHP’li üye Ahmet Uzun, “Kentin değil, müteahhitlerin menfaatini düşünen Vali derhal görevden alınmalıdır veya istifa etmelidir” çıkışını yaptı. CHP’li Adnan Tok da, meclisin hep birlikte taş ocağına karşı çıkması gerektiğini savundu.AKP’li üyelerin büyük bölümünün sessiz kaldığı toplantıda İl Genel Meclisi Başkanı Fahim Kılıç da şunları söyledi:“- Taşocağının Maşukiye’ye getirisinden çok, götürüsü olacaktır. Ben Maşukiye’de taşocağına karşı olduğumu söylemiştim. Söylemeye de devam ediyorum” Maşukiyeli olan AKP’li üye Hüseyin Yazıcı da, taşocağının kurulmasına karşı olduğunu aktardı.