Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

CHP ve MHP'nin itirazına ret, AKP'ye kabul

30 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarına itiraz eden CHP ve MHP’nin başvurularını kabul etmeyen İl Seçim Kurulu, AKP’nin yaptığı itirazı kabul etti. Buna göre daha önce DP’de görünen 302 oy AKP’ye yazıldı.

CHP ve MHP'nin itirazına ret, AKP'ye kabul
04 Nisan 2014 - 08:19
 Geçtiğimiz gün seçim sonuçlarına, 117 bin seçmenin Kocaeli’de ikamet etmemesine rağmen kentimizde oy kullandığını söyleyerek itiraz eden MHP’lilerin başvuruları ret edildi. MHP’nin yaptığı başvuru “Askı süreciyle” ilgili olduğu ve 10 – 23 Ocak arasında olan askıya çıkan seçmen listelerine itiraz tarihinin geçtiği gerekçesiyle, itiraz dilekçesi kabul görmedi.
 
CHP’YE DE AYNI GEREKÇE
İzmit’te 10 bin 500 sahte oyun oy kullanıldığını söyleyerek itiraz eden CHP’lilerin itirazı da kabul görmedi. İl Seçim Kurulu, CHP’nin yaptığı başvuruları da seçmen listelerinin askıyla çıkmasıyla ilgili görerek başvuruları kabul etmedi. Kararın gerekçesinde, seçmen listelerine yapılacak itirazın, listelerin askıya çıktığı 10 -23 Ocak tarihleri arasında geçerli olabileceği belirtildi.
 
AKP’NİN İTİRAZI KABUL EDİLDİ
AKP İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz’ın bazı sandıklarda AKP’ye verilmiş oyların Demokrat Parti’ye yazıldığı iddiasıyla geçtiğimiz gün seçim kuruluna yaptığı başvuru ise kabul edildi. Seçim kuruluna itirazın ardından söz konusu sandıklar yeniden incelendi ve AKP’nin itirazı haklı görüldü. Buna göre daha önce DP’ye çıkmış görünen 2483 sandıktaki 114 ve 2337 numaralı sandıkta 188 oy AKP’ye yazıldı. Böylece toplam 302 oy AKP’ye geçmiş oldu