Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam
Reklam

Okur: 'GTO kapanmayacak'

AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur, Gebze Ticaret Odası’nın kapatılmasına yönelik tartışmalara son noktayı koyarak “böyle bir şey söz konusu değil” dedi.

Okur: 'GTO kapanmayacak'
15 Eylül 2012 - 22:31
KOTO’nun Ağustos ayı toplantısına katılan Bakan Ergün, Körfez ve Gebze Ticaret odalarının KOTO'da birleşmesi gerektiğini söylemiş ve Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler'i, GTO camiasını ve tüm Gebze bölgesini üzecek olan bu açıklamadan sonra bölgede tam bir şok yaşanmıştı..
İşte bu şokta GTO'nun kurucu başkanı İbrahim Başaran'ın ve GTO’nun yeni başkan adayı olan oğlu Ömer Faruk Başaran’ın ne söyleyeceğine çevriliyken İbrahim Başaran "üzgünüm ama kapama kararı veren iradeye de saygılıyım" şeklinde ve oğlu da benzer açıklama yaparken, GTO Başkanı Nail Çiler ise bu aşamada suskun kalarak, gizli bir çalışma ile böyle bir kararın çıkmaması için çaba vermeyi yeğlemişti..
 
VE BUGÜN MEHMET ALİ OKUR SON NOKTAYI KOYDU
Gazetecilerin “GTO’nun kapatılacak olması hakkında ne düşünüyorsunuz” şeklindeki sorusuna cevap veren AKP Kocaeli Milletvekili Mehmet Ali Okur “Kesinlikle böyle bir şey söz konusu değil. Bizim gündemimizde Gebze Ticaret Odası’nın kapatılması diye bir konu yok. Sayın Bakanımız Nihat Ergün bey sadece Türkiye genelindeki ilçe Ticaret Odalarının, İl Ticaret Odaları çatısı altında birleştirilerek güçlü hale gelmeleri konusunda bir tavsiye niteliğinde önerisini dile getirmiştir. Bundan ‘GTO kapatılacak” şeklinde kesin bir anlam çıkarmak doğru değildir. Gebze, bırakın Türkiye’yi bir tarafa dünyanın sayılı sanayi kentlerinden birisidir. Gebze gibi dev bir sanayi kentinde tabi ki Gebze’nin Ticaret Odası olmalıdır. Kaldı ki GTO artık Türkiye genelinde sayılı Ticaret Odalarından birisi haline gelmiştir. Gerek GTO Başkanı gerek Yönetim Kurulu ve Meclis üyeleri, gerek tüm GTO üyeleri ve gerekse de GTO’dan hizmet alan Gebze, Darıca, Çayırovası ve Dilovalı hemşehrilerim rahat olsunlar ve işlerine baksınlar. GTO’nun kapatılması diye bir şey gündemimizde yok. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde çok çok daha önemli gündem maddeleri var. Eğer günün birinde bu Meclisten “bütün ilçe ticaret odaları kapatılacak şeklinde bir karar çıkacak olsa dahi bilinmeli ki; Türkiye’de en son kapatılacak Oda, Gebze Ticaret Odası olacaktır” dedi..